ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ερώτηση για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών που εντείνονται από τη βαρυχειμωνιά!

ΚΚΕ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Δελτίο ΤΥΠΟΥ
Άμεσα μέτρα εξασφάλισης αξιοπρεπών και ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης σε ασφαλείς, στεγανούς και θερμαινόμενους χώρους κατά την παραμονή των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα ζητά με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Αντιμέτωποι με τη βαρυχειμωνιά βρίσκονται ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν με ευθύνη της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα hot spots των νησιών του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος κλπ) ή και σε Κέντρα (βλ. Διαβατά Θεσσαλονίκης). Στον υπερπληθυσμό, τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και υγειονομικής περίθαλψης, τη διαμονή σε σκηνές, την ανεπαρκή και ακατάλληλη σίτιση κ.ά. έρχεται να προστεθεί το αφόρητο κρύο που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή τους, ιδιαίτερα για όσους ζουν σε σκηνές. Σε ορισμένες περιπτώσεις συχνές ήταν και οι διακοπές του ρεύματος σε χώρους με πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά ή άτομα με προβλήματα υγείας. 
Στην κατάσταση αυτή έχουν οδηγήσει η απαράδεκτη πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης που με τις αποφάσεις τους και τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας κρατούν εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ ο πακτωλός χρημάτων που μοιράζουν σε ΜΚΟ και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες απογυμνώνει τις κρατικές δομές και μονιμοποιεί τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό με την προκλητική ανοχή των τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων. 
Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στην ανάγκη: 
- κατεπείγουσας εξασφάλισης αξιοπρεπών και ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης σε ασφαλείς, στεγανούς και θερμαινόμενους χώρους κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα και μέχρι να μεταφερθούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους; 
- να κλείσουν όλα τα hot spots και να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη συνέχεια στις χώρες που επιθυμούν με εξασφάλιση όλων των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων;».
11/01/2019                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ