ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Εργατικό ατύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος!



Φωτογραφία αρχείου | EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εφημερίδα των συντακτών~αναδημοσίευση


Ένας 45χρονος ναυτικός (ειδικότητα ηλεκτρολόγος) , μέλος του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ», σημαίας Κύπρου, που ελλιμενίζεται για διενέργεια επισκευών στη
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Ο ναυτικός τραυματίστηκε στο δεξί κάτω άκρο, μετά από πτώση του από κινητή σκάλα, κατά τη διενέργεια ηλεκτρολογικών εργασιών στο χώρο φόρτωσης οχημάτων. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο», απ΄ όπου και βγήκε. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή.

Να σημειώσουμε ότι το Μάιο του 2018 στο ίδιο πλοίο είχαν συμβεί δυο εργατικά ατυχήματα μέσα σε 4 ημέρες με τους τραυματίες να είναι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό συνεργείο. Στις 25 Μαΐου τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας 50χρονος εργατοτεχνίτης, εκτελώντας σωληνουργικές εργασίες, όταν κατά την κάθοδό του από σκάλα, έπεσε από ύψος στον χώρο του γκαράζ. Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που έκανε την προανάκριση, είχε επιβληθεί παύση εργασιών στον συγκεκριμένο χώρο του πλοίου όπου έγινε το ατύχημα και σφράγισή του μέχρι τη διενέργεια αυτοψίας από Κλιμάκιο
Επιθεωρητών Εργασίας.
Όταν η αυτοψία έγινε, ο χώρος ξεσφραγίστηκε. Μετά από 4 μέρες ένας 40χρονος εργατοτεχνίτης, κατά τη διάρκεια εργασιών μέσα στο πλοίο, έπεσε και χτύπησε ελαφρά τον αυχένα και το κεφάλι του.