ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

"Την περασμένη Τετάρτη 16 Μαΐου, σε μια μαζική γενική συνέλευση, πήραμε την ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουμε να μην δουλεύουμε υπερωρίες μέχρι να δεσμευτούν όλες οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν το σύνολο των όρων της συλλογικής μας σύμβασης".


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ       
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ :  2104110148 – 2105543496  FAX : 2104178307
E-mail: metallo.attikis@gmail.com, site: https://www.syndikatometallou.gr
21/5/2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Εδώ και δυο εβδομάδες δίνουμε τον αγώνα μας για την εφαρμογή της τελευταίας συλλογικής σύμβασης για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, παντού και σε όλες τις ειδικότητες.

Την περασμένη Τετάρτη 16 Μαΐου σε μια μαζική γενική συνέλευση, πήραμε την ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουμε να μην δουλεύουμε υπερωρίες μέχρι να δεσμευτούν όλες οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν το σύνολο των όρων της συλλογικής μας σύμβασης.
Η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή έβαλε σαν στόχο να υπονομεύσει αυτό που,μετά τον πολύμηνο αγώνα μας, υπόγραψε.
Την περασμένη Κυριακή, επιχειρήθηκε από την επιχείρηση «ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ» να συγκροτήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με τον οποίο θα πήγαινε κόντρα στην ομόφωνη απόφαση μας, για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Όπως και στο παρελθόν χρησιμοποίησε τους γνωστούς τραμπούκους του δουλεμπορικού που έχει φτιάξει η Χρυσή Αυγή, με σκοπό να τους χρησιμοποιούν οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι,απέναντι στις αποφάσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.
Είναι οι ίδιοι που σαν γνήσια τσιράκια της εργοδοσίας χρησιμοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και από την επιχείρηση «ΕΝΤΕΧΝΟΣ Βενιός Κώστας»  στο πλοίο  «ΕΛΚΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» της εταιρίας EUROPEAN στον μόλο της ΔΕΗ όπου την ώρα της στάσης εργασίας και την κινητοποίηση που κάναμε στο υπ. Εμπορικής ναυτιλίας, ο εργοδηγός, γνωστό μέλος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, απειλούσε τους συναδέλφους από το συνεργείο που συμμετείχαν στην στάση εργασίας λέγοντας τους πως όποιος κατεβεί από το καράβι δεν θα ξαναδουλέψει.
Φυσικά μετά από παρέμβαση του συνδικάτου μας και αφού είδε ότι δεν μπορεί με μερικούς φουσκωτούς να πάει κόντρα στις αποφάσεις του κλάδου, η επιχείρηση τα μάζεψε και δεσμεύτηκε εγγράφως για την εφαρμογή του συνόλου της τελευταίας συλλογικής σύμβασης όπως και δεκάδες άλλες την τελευταία εβδομάδα.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της εργοδοτικής ένωσης ΣΕΝΑΒΙ που ενώ είχε ενημερωθεί από την προηγούμενη μέρα για την προσπάθεια της εταιρίας «ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ» να στήσει τέτοιο μηχανισμό, δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το περιστατικό, πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο Βουδούρης είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης.
Από την πλευρά μας καλούμε το σύνολο του κλάδου να συσπειρωθεί γύρω από το ταξικό μας συνδικάτο απομονώνοντας αυτόν τον θλιβερό περιφερόμενο θίασο της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.
Ενωμένοι, αποφασισμένοι να παλέψουμε όλοι με μια φωνή σαν μια γροθιά για τα δίκια μας σπάμετην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία ότι κι αυτή η προσπάθεια της να μας μετατρέψει σε φτύνω και ευέλικτο εργατικό δυναμικό θα πέσει στο κενό.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, δυναμώνουμε την οργάνωση μας ριζώνοντας σε κάθε χώρο δουλειάς μικρό ή μεγάλο, προετοιμάζουμε την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της 30 του Μάη και των συγκεντρώσεων των ταξικών δυνάμεων.
Έχουμε το δίκιο, έχουμε τη δύναμη, θα τα καταφέρουμε.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ