ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

"Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση του αγωνιστή Στράτου Δασκαρόλη"!

156                                                                                        6/10/2017

Ψήφισμα του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ενώνει την φωνή της με τα εργατικά συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, κοινωνικές οργανώσεις, λαϊκές συλλογικότητες και τις επιτροπές πρωτοβουλίας εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη της στην πρωτοφανή δίωξη και δικαστική καταδίκη του αγωνιστή του κινήματος Δασκαρόλη Στράτο ενάντια στο χαράτσι των διοδίων.

Με τον τρόπο αυτό κυβέρνηση και δικαιοσύνη επιβραβεύουν τις νεοαποικιακές συμβάσεις και τους μεγαλοεργολάβους και ταυτόχρονα ποινικοποιούν τους αγώνες και την φτώχεια.
Τα χαράτσια για τα διόδια, η δικαστική απόφαση και το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο οδήγησαν σήμερα στην φυλακή τον Στράτο, το ίδιο θα γίνει αύριο με την αδυναμία χιλιάδων λαϊκών και εργατικών οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας να ανταποκριθούν στην φοροληστεία του ΕΦΚΑ, του ΕΝΦΙΑ, των ΔΕΚΟ κ.λπ.
Το τραγελαφικό με τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο και δεκάδες σημερινοί βουλευτές του συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στα χαράτσια των διοδίων και ξεδιάντροπα ως κυβέρνηση στοχοποιούν και ποινικοποιούν εκείνους τους αγώνες (τους οποίους καπηλεύτηκαν αδίστακτα για να ανέλθουν στην κυβερνητική εξουσία) και σήμερα οδηγούν στην φυλακή αγωνιστές που με ανιδιοτέλεια αγωνίστηκαν ενάντια στα χαράτσια.
Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη, το σταμάτημα κάθε δίωξης για την μη πληρωμή διοδίων, κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που καταδικάστηκε ο Στράτος και τέλος να καταργηθούν όλοι οι παράνομοι μνημονιακοί νόμοι. Να μπει τέλος εδώ και τώρα στα χαράτσια καθώς και στις αποικιακές συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους.

Πειραιάς 5/10/2017

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ