ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην υποταγή και την μοιρολατρία των δυνάμεων του κεφαλαίου!

ΠΕΜΕΝ                               ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                          ΠΕΕΜΑΓΕΝ          
15 Δεκέμβρη 201 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Τακτικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, στο οποίο οι δυνάμεις της ΝΣΚ, του ΠΑΜΕ, από το βήμα του συμβουλίου έστειλαν αγωνιστικό χαιρετισμό στους ναυτεργάτες όλων των κλάδων για την καθολική - μαχητική συμμετοχή τους στην 9ήμερη Πανελλαδική Απεργία.


Με πολύτιμη παρακαταθήκη τον 9ήμερο απεργιακό αγώνα ενάντια  στην αντιλαϊκή πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, ανέδειξαν την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα.
Απεύθυναν πλατύ κάλεσμα σε σωματεία, ναυτεργάτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, σπουδαστές, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις για τα οξυμμένα προβλήματα σε ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ανεργία, συνθήκες εργασίας, φορολογία.
Καταδίκασαν την επιχείρηση του «κοινωνικού αυτοματισμού» που επιδίωξαν  εφοπλιστές, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ΝΔ (Αυγενάκης κά), ΠΑΣΟΚ (Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης), ΜΜΕ που ελέγχονται κύρια από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, «ομάδες αγανακτισμένων» που ελέγχονται, καθοδηγούνται και εμφανίζονται σε κάθε αγώνα εργαζομένων.
Καταψήφισαν τον απολογισμό – προγραμματισμό, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών και στην όξυνση της επίθεσης που δέχονται από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ.
Οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, η πλειοψηφία της ΠΝΟ, συνεχίζουν να υπερασπίζονται το καταστατικό που διατηρείται εδώ και δεκαετίες, με τον αντεργατικό ν.330/1976 και άλλα βασιλοχουντικά διατάγματα. Δεν εφαρμόζεται η απλή αναλογική αντίθετα με την εφαρμογή του 1/10 επί του συνόλου του αριθμού των ψηφισάντων στα ναυτεργατικά σωματεία, αποκλείονται αντιπρόσωποι  όπως στο σημερινό συμβούλιο που αντί να συμμετέχουν 102 αντιπρόσωποι τελικά  ήταν 68, αποκλείοντας 34.
Αυτές οι δυνάμεις συγκαλύπτουν την αιτία γέννησης των προβλημάτων, που αποτελεί η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, με την συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων,  αιματοκυλώντας λαούς, τους οδηγούν στην προσφυγιά, την μετανάστευση.  
Στην ίδια κατεύθυνση και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού με κύρια έκφραση το προεδρείο της ΠΕΝΕΝ, συμπτύσσονται σε αντιΠΑΜΕ μέτωπο, διαστρεβλώνουν τις ανακοινώσεις με το διεκδικητικό πλαίσιο, που έβγαλαν κατά την διάρκεια της απεργίας τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ. Γνωστές στους ναυτεργάτες είναι οι συναλλαγές τους με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, υπονόμευσαν το κάλεσμα και το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ, των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, σωματείων.
Επιδιώκουν να στήσουν μηχανισμό παραγωγής νόθων αντιπροσώπων, με την στάση τους αποτελούν εκκολαπτήριο αντιδραστικών στοιχείων, όπως έκαναν  με την δημιουργία του «Συλλόγου Ναυτεργατών Ν.Δ Ελλάδος και Ιονίων νήσων» με τον πρόεδρο του (Κάκκος Α.) να αποτελεί μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ, ενώ ζήτησαν να εκπροσωπηθούν με 3 αντιπροσώπους στο Συμβούλιο της ΠΝΟ. Συνελήφθησαν με την «γίδα στη πλάτη».


Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην υποταγή και την μοιρολατρία των δυνάμεων του κεφαλαίου, να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, να γίνουμε  κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ