ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Big Brother στην ΕΣΗΕΑ (ρεπορτάζ styx.gr)...

Στην κυβερνητική φιέστα
για τα 100 χρόνια
από την ίδρυση της

  Μπλόκο στις κάμερες ασφαλείας που ήθελαν να εγκαταστήσουν στην ΕΣΗΕΑ, λόγω της  κυβερνητικής φιέστας για τα 100 χρόνια  της Ένωσης, έκαναν μέλη του ΔΣ, που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την κοινή πρόταση της Αντωνιάδου (Ενωμένοι) και της Κατσίμη (Συσπείρωση Δημοσιογράφων) στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη.

   Οι κάμερες είχαν ήδη μεταφερθεί με πλήρη μυστικότητα , με σχέδιο που είχε ανατεθεί στο διευθυντή της ένωσης που υπακούει μόνο σε εντολές Αντωνιάδου  και είχε αρχίσει ήδη η προεργασία για τις καλωδιώσεις του δικτύου καταγραφής.
  Αυτό αποκαλύφθηκε στη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Φιλιππάκη «Τέταρτο  Πρωτόκολλο» της ΕΡΤ-openη οποία μεταδίδεται κάθε Τρίτη (8 -9 μμ) ΚΑΙ Πέμπτη (11 - 12 πμ) και στην οποία ήταν  προσκεκλημένος ο Δημ. Τσαλαπάτης.
  Λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής υπήρξε η πληροφορία ότι  δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ  η εντολή , δύο μέρες όμως με τα την καταψήφιση, να «κατέβουν» οι κάμερες, να απομακρυνθούν όλα τα σχετικά μηχανήματα και να τα πάρει πίσω η εταιρία που είχε επιλεγεί ακόμη και εν αγνοία του ταμία, ο οποίος όμως στη συνεδρίαση, έκανε την πολιτική  δήλωση ότι είναι υπέρ των καμερών ασφαλείας, προφανώς για να μην  συγκρουσθεί με τη γραμμή στο κανάλι του Μίνωα για το παρκούρ στα Εξάρχεια.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις, που συγκροτούν την  πλειοψηφία  των προεδρικών  της ΕΣΗΕΑ προεξοφλούσαν  την εγκατάσταση του μεγάλου αδελφού για 45 μέρες, και όπως είπαν  στη συνεδρίαση του ΔΣ εκπρόσωποι του Μορφωτικού Ιδρύματος, το οποίο έχει αναλάβει την διοργάνωση γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και το γεγονός της βιντεοσκόπησης εργαζομένων, επισκεπτών και δημοσιογράφων.
Η ΓΓ  κ. Κατσίμη συνεργάτης του κ., Τρίμη στην παράταξη τους αλλά και της κ. Αντωνιάδου στο Προεδρείο   της ΕΣΗΕΑ, επιχείρησε από την προηγουμένη να εκμαιεύσει την συγκατάθεση άλλων μελών του ΔΣ.
  Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους και  με το πρόσχημα ότι είναι όρος της ασφαλιστικής εταιρίας, που ασφαλίζει τους πίνακες, εξηγούσε γιατί έπρεπε να τοποθετηθούν κάμερες. Υπήρχε όμως, όπως αποκάλυψε, ο επιμελητής της έκθεσης  ζωγραφικής συν. Χ. Καμπουρίδης και εναλλακτική λύση  ώστε αντί για τις κάμερες να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί φρουροί (σεκιούριτι).
  Τελικά  αποφασίσθηκε  να εγκατασταθεί ειδικό σύστημα συναγερμού και να υπάρξει διπλοβάρδεια από σεκουριτάδες.
  Τις αποφάσεις του ΔΣ καταψήφισαν οι Γ.Φιλιππάκης και Νανά Νταουντάκη.   Ο Δημήτρης Τσαλαπάτης αρνήθηκε να ψηφίσει τονίζοντας , μεταξύ άλλων, ότι   
«..Δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά στα προσωπικά δεδομένα…. Οφείλω να επισημάνω την άρνησή μου, την αντίθεσή μου και να το καταγγείλω και δημόσια.
  Δεν δίνω το δικαίωμα σε καμία πολυεθνική είτε αυτή είναι οι LLOYD’Sή οποιαδήποτε άλλη να καταγράφει τα προσωπικά δεδομένα ή να αναπτύσσει συνεργασίες με τις αρχές ασφαλείας….
  Ήδη η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει λήξει. Είμαστε παραμονές σημαντικών και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και θα έπρεπε να είχατε σκεφτεί πως η ΕΣΗΕΑ θα μπορούσε να απεμπλακεί από αυτές τις πολιτικές διεργασίες.
  Ήδη ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ , με προγενέστερη δήλωση του από τον περασμένο Ιούλιο  έχει  επισημάνει:
 «Είμαι καταλυτικά απέναντι, Η εκδήλωση που οργανώνετε στηρίζεται σε μια έκθεση πινάκων, σε μια ιστορία γραμματοσήμων….. Ούτε βέβαια μπορώ να συμφωνήσω σε διαδικασίες που ισοδυναμούν  με άλλοθι της πλειοψηφίας για να απονείμει παράσημα σε κηπουρούς των βαρόνων του Τύπου που υποδύονται και τους αριστερούς».
  Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της, από την περασμένη Δευτέρα η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων :
  «….Είναι καιρός  κάποιοι που συνδιοικούν στην Ακαδημίας 20, να αποδείξουν πως ακριβώς και πόσο είναι απέναντι  στους ιδιοκτήτες, και τις κυβερνητικές επιλογές.
  Δεν πάει άλλο κάποιοι το πρωί να είναι με τον Μουρούτη και το απόγευμα συνιστώσα.
  Η απόφαση των προεδρικών της Ένωσης  να ανάψει κερί με επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ, δεν αλλάζει την εικόνα της ντροπής, ούτε βέβαια τα λεφτά που πετάει για να τρίψει τα μάρμαρα  του κτιρίου επειδή θα πατήσει το πόδι του, μια και έχει προσκληθεί και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  Ο κλάδος ερμηνεύει την φιέστα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,  λόγω και της προεδρικής επίσκεψης, ως προσκύνημα στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι θύματα μιας μνημονιακής ληστείας και κατάργησης δικαιωμάτων και ελευθεριών …»
  Ο  δημοσιογραφικός κόσμος όμως αποδεικνύει ο τι  δεν μασάει και ήδη πυκνώνουν οι φωνές για μποϋκοτάζ στη φιέστα.