ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

«Απόδραση» απελπισίας από την Ελλάδα για 16χρονο μετανάστη...

H Εφημερίδα των Συντακτών               αναδημοσίευση
EUROKINISS
Μπροστά στην επιθυμία του να φύγει για το εξωτερικό, δεν σκέφτηκε λογικά. Εξάλλου είναι μόλις 16 χρονών. Μετανάστης. Ηθελε να "αποδράσει" απο την Ελλάδα, πιθανότατα έψαχνε τους συγγενείς τους. Κρύφτηκε λοιπόν μέσα στο τροχό ενός λεωφορείου που νωρίτερα είχε εντοπίσει ότι αυτό θα επιβιβαζόταν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία και περίμενε. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχτηκαν όπως τα είχε φανταστεί ο μικρός και αντί για το ταξίδι της ελπίδας, βρέθηκε να νοσηλεύεται τραυματισμένος σ' ενα νοσοκομείο. Και αυτό γιατί μόλις το λεωφορείο έβαλε μπροστά για να επιβιβαστεί στο πλοίο, ο 16χρονος οπως ήταν φυσικό τραυματίστηκε.

Το περιστατικό συνέβη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πρωί της Παρασκευής και σύμφωνα με το Λιμενικό το παιδί κρύφτηκε στο μπροστινό αριστερό τροχό του λεωφορείου που βρισκόταν στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας. Τα στελέχη του Λιμενικού τον βρήκαν εγκλωβισμένο και τραυματισμένο μέσα στο τροχό.
Άμεσα ενημερώθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο 16χρονος μεταφέρθηκε με συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.