ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Λάρισα: Νέες απολύσεις από την «ΙΝΤΡΑΚΑΤ»- Καταγγελία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας!

30/05/2014

WWW.902.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Σε νέες απολύσεις προχώρησε η μεταλλοβιομηχανία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στη Λάρισα, παρ' ότι πήρε νέες παραγγελίες.
Η εταιρεία απέλυσε 3 εργαζόμενους την Παρασκευή 30 Μάη, ενώ την προηγούμενη βδομάδα είχε απολύσει ακόμη έναν εργαζόμενο, μόλις αυτός γύρισε από αναρρωτική άδεια, λόγω καρδιακού προβλήματος.

Τις απολύσεις καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας:
«Να θυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επέβαλε στους εργαζόμενους υπερωρίες, διπλοβάρδιες και Σαββατοκύριακα, έδωσε τμήματα της δουλειάς σε εργολάβους εντός του εργοστασίου. Εδώ και αρκετό διάστημα, επιβάλει εκ περιτροπής εργασία και παράλληλα απολύει εργαζόμενους με το πρόσχημα της έλλειψής φόρτου! Αποδεικνύοντας ότι οι εργοδότες ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στην περίοδο της ανάπτυξης και απολύουν στην περίοδο της κρίσης, διατηρώντας αλώβητα τα κέρδη τους.
Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας, καλούμε τους εργάτες της "ΙΝΤΡΑΚΑΤ" να αξιώσουν από το επιχειρησιακό σωματείο τους τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν σε προηγούμενη συνέλευσή τους, για να πάψουν να πληρώνουν άλλο το "μάρμαρο". Να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να σπάσουν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που σπέρνουν οι διάφοροι καλοθελητές.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας απαιτεί:
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να παρθούν πίσω όσες έγιναν μέσα στο 2013-2014. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στις συμβάσεις πείνας. Μισθούς και δικαιώματα μέσα από ΚΣΣΕ, σύμφωνα με τις ανάγκες των εργατών».