ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Χιλιάδες παραγωγοί λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα!

www.newsit.gr

αναδημοσίευση

 
Χιλιάδες παραγωγοί λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - ΦΩΤΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
 
Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2014 | 13:18
 
Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας και η Βασιλίσσης Αμαλίας από χιλιάδες παραγωγούς λαϊκών αγορών που είναι και σήμερα στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης.Στις 10:30 το πρωί, συγκεντρώθηκαν στην Πλ. Κάνιγγος και ακολούθησε πορεία στη Βουλή.
Αύριο (Σάββατο 3 Μαΐου) έχουν προγραμματίσει δωρεάν διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος, αλλά και σε άλλα σημεία λαϊκών αγορών, που όμως δεν έχουν ανακοινωθεί για να μην υπάρξουν προβλήματα.

"Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό με κάθε τρόπο σε όλη τη χώρα. Κάθε σωματείο σε συντονισμό με την διαομοσπονδιακή επιτροπή αγώνα, να αναλάβει την καλύτερη οργάνωση ενημέρωσης του κόσμου", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


Ο πρόεδρος της  Ομοσπονδίας λαϊκών αγορών, Παντελής Μόσχος, δήλωσε πως "συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και δεν θα σταματήσουμε αν η κυβέρνηση δεν καταλάβει το λάθος της. Τα μέτρα που θέλουν να ισχύσουν είναι άδικα και γι αυτό υπάρχει καθολική αντίδραση από τις 50 χιλιάδες οικογένειες των ατόμων που δουλεύουν στις λαϊκές αγορές σε όλη την Ελλάδα".


"Όχι στον διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών"


Ζητούν, μεταξύ άλλων, την απόδοση των θέσεων με κριτήρια, σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία, την απόσυρση των άρθρων που προβλέπουν υπέρογκα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης, τη σύσταση τριμελών επιτροπών ανά δήμο, ώστε να παίρνουν έγκαιρα την απαιτούμενη βεβαίωση από τις επιτροπές για έκδοση ή ανανέωση άδειας, αλλά και το να μην εμπλέκονται οι δήμοι στις υφιστάμενες λαϊκές αγορές.

Κρατώντας μαύρες και ελληνικές σημαίες, παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο, όπως ισχυρίζονται γίνεται προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των σούπερ μάρκετ, οδηγώντας τον κλάδο σε αφανισμό.