ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΥΝΑ ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των εφοπλιστών να οδηγήσουν τις ΣΣΕ των Ναυτεργατών στην κατάργηση και με τον τρόπο αυτό να θεσπίσουν μισθούς και όρους εργασίας τριτοκοσμικούς!




ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
                                            11/2/2014    

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι «εφόσον η ΣΣΕ δεν είναι σε ισχύ εφαρμόζεται η Διεθνής Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας» (MLC), θέλει να επισημάνει ότι αυτό συνιστά μια ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση στον θεσμό των ΣΣΕ και επιδιώκει να νομιμοποιήσει και πολιτικά την αξίωση του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την εφαρμογή της MLC του 2006, η οποία θεσπίζει και καθιερώνει τα κατώτερα επίπεδα μισθών, επιδομάτων, λοιπών αποδοχών και όρων εργασίας για τους Ναυτεργάτες σε διεθνές επίπεδο.

Ο ΥΝΑ γνωρίζει άριστα ότι η MLC δεν αμφισβητεί και δεν καταργεί τις εθνικές ΣΣΕ των Ναυτεργατών όταν οι όροι σε εθνικό επίπεδο είναι ευνοϊκότεροι της MLC.
Στην πραγματικότητα με την παρέμβασή του αυτή ο ΥΝΑ ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των εφοπλιστών να οδηγήσουν τις ΣΣΕ των Ναυτεργατών στην κατάργηση και με τον τρόπο αυτό να θεσπίσουν μισθούς και όρους εργασίας τριτοκοσμικούς έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ανταγωνιστικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και να διευρυνθούν τα προνόμιά τους.
Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας να αποδοκιμάσουν τις θέσεις του ΥΝΑ αλλά και τις επιδιώξεις των εφοπλιστών και να απαιτήσουν την ανανέωση των ΣΣΕ που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ