ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ;;;

Θρίλερ με το λαθρεμπορικό σκάφος και το
 φορτίο του…
Σάββατο, 09 Νοέμβριου 2013  
Thriler me to lathremporiko skafos kai to fortio tou.. 
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Κρατικές Υπηρεσίες Ασφαλείας από την Αθήνα ανέλαβαν την υπόθεση.
 Διαρροή πληροφοριών που δημιουργούν πολλά 
ερωτηματικά
Σε θρίλερ εξελίσσεται όσο περνούν οι ώρες, η υπόθεση του τουρκικού λαθρεμπορικού σκάφους NOUR_M, που όπως είναι γνωστό οδηγήθηκε από τη Σύμη στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο
 ως καταρχήν ύποπτο για μεταφορά όπλων. Όλα τα Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνται διεξοδικά
 με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα και συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι το τουρκικό πλοίο μεταφέρει 20.000 όπλα Καλάσνικοφ και μεγάλες ποσότητες από σφαίρες, ενώ άλλα Μέσα κάνουν λόγο και για εκρηκτικά.
Την ίδια στιγμή η επίσημη ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Ναυτιλίας κάνει λόγο για «φερόμενη μεγάλη ποσότητα οπλισμού», καθώς επίσης 
και για πυρομαχικά, δηλαδή σφαίρες.
Πέρα από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας οι αρμόδιοι του Λιμεναρχείου
 της Ρόδου, αλλά και άλλες υπηρεσίες δεν επιβεβαιώνουν ούτε αριθμούς όπλων ούτε αριθμούς πυρομαχικών, μες αποτέλεσμα να οργιάζουν οι φήμες, δεδομένου ότι όποιο και αν είναι το
 φορτίο είχε ως προορισμό είτε τη Λιβύη είτε τη Συρία, δύο χώρες που βρίσκονται σε πολιτική αστάθεια, με εμπλοκή ακόμα και των υπερδυνάμεων.
Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια εμφανής προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος με τη διαρροή διαφόρων πληροφοριών, όπως π.χ. ότι στο πλοίο βρέθηκαν 27 κιβώτια με σφαίρες και τίποτα άλλο, αλλά με την επιφύλαξη ότι τα κοντέινερς και κιβώτια που μεταφέρει το πλοίο δεν έχουν ανοιχτεί. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση δημιουργείται το ερώτημα «πως το Υπουργείο στην επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μεγάλη ποσότητα οπλισμού.
Ένα άλλο ερώτημα που ανακύπτει είναι πως προέκυψε ο αριθμός των 20.000 Καλάσνικοφ που αναφέρεται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και δεν αποκλείεται να γίνεται προσπάθεια υποβάθμισής
 της για πολλούς λόγους, καθώς όπως προαναφέρθηκε αφορά την εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάμιξη πολλών χωρών.
Πάντως σε κάθε περίπτωση το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το Σάββατο, με την άφιξη
 στη Ρόδο, κλιμακίων Υπουργείου Άμυνας, Εξωτερικών και πιθανότατα της ΕΥΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τη διερεύνηση της υπόθεσης του λαθρεμπορικού σκάφους έχουν αναλάβει Κρατικές Υπηρεσίες εκτός Ρόδου, προφανώς λόγω της σοβαρότητάς του.
Αναμένεται έτσι να ριφθεί άπλετο φως αν και σε τέτοιου είδους υποθέσεις με όπλα που σχετίζονται με χώρες όπου παίζονται πολλά παιχνίδια, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται.
(Όλες οι εξελίξεις δημοσιεύονται σε άλλα διαδοχικά ρεπορτάζ)