ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΤ – ΑΘΗΝΑ Συνέχιση του αγώνα μέσω ΕΡΤ3, περιφερειακών σταθμών ΕΡΑ και νέων στούντιο στην Αθήνα.-

http://www.asyntaxtostypos.org

αναδημοσίευση


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από ΑΘΗΝΑ, Τετάρτη 20/11/2013
Τη συνέχιση του αγώνα τους και την ενίσχυση της περιφέρειας από όπου εκπέμπει η φωνή της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, στην πρώτη εργασιακή συνέλευσή τους μετά τις “χειροπέδες” στο Ραδιομέγαρο την 7η Νοεμβρίου και την κατάληψη από τα ΜΑΤ. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, κράτησε πάνω από πέντε ώρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 400 συνάδελφοι.

Σε αυτήν αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ανώτερο όργανο αποφασιστικής σημασίας είναι η Γενική Συνέλευση. Και ως επόμενη συνέλευση καίριας σημασίας για τη συνέχιση του αγώνα ορίστηκε η Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 10 η ώρα στην ΕΣΗΕΑ με βασικά προς συζήτηση και απόφαση θέματα:
1. τη συγκρότηση συντονιστικού για την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα του αγώνα αλλά και της ίδιας της ενημέρωσης.
2. την επεξεργασία όχι μόνο λειτουργίας του συντονιστικού αλλά και της συγκρότησής του ανά ειδικότητες, γεωγραφική κατανομή κλπ.
3. την ενίσχυση της περιφέρειας με ανθρώπινο δυναμικό και ειδικότητες που χρειάζονται, καθώς αποτέλεσε κοινό τόπο ότι η δυναμική έχει μετατοπιστεί από το κέντρο στην περιφέρεια και πρέπει να εξεταστούν πόροι και διαθεσιμότητες για ενίσχυση των φωνών της ΕΡΤ που συνεχίζουν να αντιστέκονται κυρίως σε Θεσσαλονίκη η ΕΡΤ3 και οι ΕΡΑ σε Πάτρα, Ηράκλειο κ.α.
4. τη συζήτηση για τις δύο προτάσεις που υπάρχουν σχετικά με τη δημιουργία ραδιοφωνικών στούντιο, ώστε άμεσα να αρχίσουν οι εκπομπές του ραδιοφώνου και πάλι από την Αθήνα – κατατέθηκαν δυο συγκεκριμένες προτάσεις για χώρους.
5. την εξέταση της πρότασης που κατατέθηκε για άμεση εκπομπή του Β’ ραδιοφωνικού προγράμματος Προγράμματος – κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση + εγκαταστάσεις.
6. την πρόταση προς την ΠΟΕΣΥ να ζητήσει από  την κυβέρνηση να ανοίξει  πάλι την ΕΡΤ.
Να σημειωθεί ότι από πολλούς ακούστηκε πως δεν θα πρέπει να νομιμοποιηθεί ούτε η ΝΕΡΙΤ και ότι συνεχίζεται ο αγώνας, καθώς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλη πολιτική από αυτούς που εφάρμοσαν το μαύρο και έστειλαν τα ΜΑΤ. Ενώ δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που, δυνατά τουλάχιστον, να εξέφρασε άλλη άποψη. 
Επίσης, ο εργασιακός εκπρόσωπος Νίκος Τσιμπίδας ενημέρωσε για τα αποτέλεσματα της συνάντησης στις Βρυξέλλες όπου εκτός από τη στήριξη των Διεθνών Ενώσεων Δημοσιογράφων, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η EBU δεν αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ, ότι δεν τη νομιμοποιεί ως δημόσια τηλεόραση και ότι… δεν θα μπορέσει να καλύψει και να συμμετάσχει στη… Γιουροβίζιον(!).