ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ξύλο επεισόδια και χημικά στο Περιστέρι...όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Θανάσης..(Βίντεο-Εικόνες)

www.egklimatikotita.gr
αναδημοσίευση
8:32:00 μ.μ.
 
1










Ένταση και επεισόδια στο Περιστέρι, μετά την κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στο τρόλεϊ....
Πριν πάνε στην κηδεία, έσπασαν λεωφορείο γεμάτο επιβάτες στο Περιστέρι..
Παραλίγο να κάνουν το ίδιο για το οποίο κλαίει σήμερα όλη η Ελλάδα. Να τραυματίσουν αθώους πολίτες βγάζοντας μένος εναντίον ενος λεωφορείου που βρέθηκε στο δρόμο τους με ανθρώπους που γύριζαν από τις δουλειές τους!
Ξύλο,επεισόδια και χημικά στο Περιστέρι..

Οργισμένοι νεαροί διαδηλωτές που από νωρίς το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, μετά το πέρας της κηδείας του 19χρονου, έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων επί της Παναγή Τσαλδάρη, αφού πρώτα τους έβαλαν φωτιά, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία βρισκόταν σε κάποια απόσταση προκειμένου να μην οξυνθούν τα πνεύματα. Aυτή τη στιγμή η οδός Παναγή Τσαλδάρη παραμένει αποκλεισμένη.


Εκατοντάδες άτομα ήταν τα άτομα που προσήλθαν στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου για να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος τους αγαπημένους του και την οργή σε μια ολόκληρη κοινωνία που ακόμη δεν μπορεί να κατανοήσει πώς κάποια «λαθρεπιβίβαση» σε ένα λεωφορείο, μπορεί την ίδια στιγμή να σε κάνει να νιώσεις και λαθρεπιβάτης της ίδιας σου της ζωής.


Από νωρίς το απόγευμα, περισσότερα από 500 ήταν τα άτομα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου, για να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι σε ένα κράτος που με τον ένα ή άλλο τρόπο, φέρνει όλο και περισσότερους ανθρώπους σε σημεία έσχατης απόγνωσης, με το τραγικότερο όλων, οι άνθρωποι αυτοί να είναι νέοι.


Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του κράτους της αστυνομίας και φυσικά και των φορέων των μαζικών μέσων μεταφοράς, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ασθενέστερα οικονομικά κομμάτια της κοινωνίας.


Θρήνος στην κηδεία 
 Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου. Θρήνος και υβριστικά συνθήματα εναντίον του οδηγού του τρόλεϊ και του ελεγκτή ακούστηκαν από περισσότερα από 500 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά.
 Η κηδεία άρχισε στις 17.00 και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τη σορό του αδικοχαμένου νεαρού, με τους δικούς του ανθρώπους να είναι απαρηγόρητοι.
 Η νεκρώσιμος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.00 και την ώρα που έβγαινε το φέρετρο ο κόσμος άρχισε να φωνάζει "αθάνατος" και "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει". Παρών στην κηδεία και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής..