ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Πειραιάς: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στην ΕΥΔΑΠ Πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων!

www.902.gr
αναδημοσίευση

: Παρ, 31/05/2013

Η δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης ανάγκασε την ΕΥΔΑΠ, να επανατοποθετήσει το ρολόι και να επανασυνδέσει την παροχή νερού στον άνεργο μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο οποίος λόγω οφειλής 831 ευρώ, όχι μόνο είχε μείνει χωρίς νερό, αλλά, βρίσκεται αντιμέτωπος και με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του. Με εντολή της εταιρίας, δικαστική επιμελήτρια από τις 29 του Μάη, δηλαδή πριν τρεις μέρες ξεκίνησε διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης, βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι του ανέργου και μάλιστα με ...πρώτη τιμή τα 30.000 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του συνδικάτου Μετάλλου. 

Η υπόθεση του άνεργου μεταλλεργάτη δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση. Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει από τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, από την ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, τους λεηλατημένους μισθούς, την ανέχεια.
Χαρακτηριστικά σήμερα το μεσημέρι έγινε ξανά παρέμβαση στην ΕΥΔΑΠ αυτή τη φορά από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών επειδή η εταιρία αφαίρεσε το ρολόι από σπίτι ναυτεργάτη ο οποίος είναι πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» και απλήρωτος εδώ και 7 μήνες! Η πλοιοκτήτρια εταιρία HSW (στην οποία έχουν μετοχές ο όμιλος Βαρδινογιάννη και Grilaldi), οφείλει στους ναυτεργάτες όλων των πλοίων της, μισθούς πάνω από 7 μήνες. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, υπολογίζεται ότι το 70% των ναυτεργατών στα πλοία της ακτοπλοϊας είναι απλήρωτοι επί μήνες. Το πρόβλημα είναι τόσο οξυμένο ώστε ακόμα και η διοίκηση της ΠΝΟ, υποχρεώθηκε να αποφασίσει αγωνιστικές παρεμβάσεις την Τετάρτη 5 Ιούνη στα επιβατηγά πλοία σε όλα τα λιμάνια της Αττικής για την καταβολή των μισθών των πληρωμάτων.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα σωματεία και η Επιτροπή αναφέρουν ότι μετά την δυναμική παρέμβαση, από την ΕΥΔΑΠ δόθηκε η δέσμευση ότι θα επανατοποθετηθεί το ρολόι στο σπίτι του ναυτεργάτη, ο οποίος είναι προστάτης της μονογονεϊκής οικογένειας της αδερφής του μητέρα δύο μικρών παιδιών. 
Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, σε οργάνωση και αγώνα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη για το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής λαϊκής οικογένειας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του που μας οδηγούν καθημερινά και μαζικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ, στις 10.30 το πρωί, στη συγκέντρωση της ΠΕΣ/ΝΑΤ στον "Οίκο Ναύτου" για την Κοινωνική Ασφάλιση και άμεσα μέτρα για την κοινωνική προστασία των ανέργων ναυτεργατών και των οικογενειών τους.
ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΗ, στις 6 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, στη συνδικαλιστική παρέμβαση που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για να καταβληθούν τα αναδρομικά και τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών.
ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ, στις 10 το πρωί, στην παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας».