ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ναρκωτικά-Επιτυχία!

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Εγκληματική οργάνωση με διασυνδέσεις σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και ιδιαίτερα κάνναβης, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής την 09-05-2013 με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Συνελήφθησαν ένας (01) Αλβανός υπήκοος, 40 ετών κάτοικος Αθηνών, εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος αναζητούνταν βάσει ενταλμάτων για υποθέσεις ναρκωτικών από τις Αρχές της χώρας μας και της Ελβετίας, δύο (02) Έλληνες υπήκοοι, 49 και 44 ετών, ο πρώτος οινοποιός κάτοικος Κορινθίας και ο δεύτερος ελεύθερος επαγγελματίας κάτοικος Αιτωλοακαρνανίας, ένας (01) Κύπριος υπήκοος, 45 ετών κάτοικος Ασπροπύργου, ιδιοκτήτης χώρου στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ αναζητείται ένας (01) Αλβανός υπήκοος, 24 ετών κάτοικος Κορινθίας.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:

Α) Την 08-03-2013, σε μεταφορική εταιρεία στον Ασπρόπυργο, 67 κιλά και 835 γραμμάρια κάνναβης επιμελώς κρυμμένα σε ψυγείο οικιακής χρήσεως το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στην Ιταλία.

Β) Τις απογευματινές ώρες της 09-05-2013, η Υπηρεσία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής με τη συνδρομή των Στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο λιμένα Λαυρίου, κατέσχεσε 56 κιλά και 155 γραμμάρια κάνναβης επίσης, σε ψυγείο οικιακής χρήσεως το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στην Κύπρο.

Γ) Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής σε συνεργασία με τη συναρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας, κατασχέθηκαν επίσης 18 κιλά και 295 γραμμάρια κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 142 κιλά και 285 γραμμάρια κάνναβης, δύο (02) πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικωφ, τέσσερις (04) γεμιστήρες και εκατόν ενενήντα δύο (192) σφαίρες για τα ανωτέρω όπλα, ένα (01) περίστροφο, δύο (02) μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, δύο (02) όπλα χειρός τύπου μπρελόκ, εκατόν σαράντα (140) σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο (02) οχήματα Ι.Χ.Ε., δύο (02) οχήματα τύπου VAN, το χρηματικό ποσό των 3.950,00 ευρώ καθώς και έντεκα (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

 Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και αποθήκευε τις ποσότητες κάνναβης σε οινοποιείο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας. Εκεί συσκεύαζε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ασκούς μεταφοράς οίνου και στη συνέχεια τις προωθούσε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οικοσυσκευές και σε φορτηγά διεθνών μεταφορών. Ερευνάται  σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Διωκτικές Αρχές η συμμετοχή μελών του κυκλώματος και σε άλλες παράνομες πράξεις σε σχέση με κατασχέσεις ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σημαντικό ρόλο για τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης διαδραμάτισε η αρμόδια Διεύθυνση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.