ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά αντιπροσωπεία από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και από την Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών.!



ΠΕΜΕΝ            ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ      ΠΕΕΜΑΓΕΝ               ΠΕΣ/ΝΑΤ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

31 Μάη 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά αντιπροσωπεία από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και από την Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών.
            Κατήγγειλαν το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ αφαίρεσαν απροειδοποίητα τον μετρητή νερού από το σπίτι του ναυτεργάτη ΖΟΥΡΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, με ειδικότητα Μάγειρα, ναυτολογημένος 7 μήνες στο πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας HELLENIC SEAWAYS, και απλήρωτος για 7 μήνες, όπως και το 70% των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία.

            Ο συνάδελφος ναυτεργάτης συγκατοικεί με την διαζευγμένη άνεργη αδελφή του που έχει και δύο ανήλικα παιδιά.
            Η υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ δεσμεύτηκε να γίνει σήμερα η επασύνδεση του μετρητή νερού στο σπίτι του συναδέλφου.
            Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, σε οργάνωση και αγώνα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη για το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής λαϊκής οικογένειας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του που μας οδηγούν καθημερινά και μαζικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
            ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ, στις 10.30 το πρωί, στη συγκέντρωση της ΠΕΣ/ΝΑΤ στον Οίκο Ναύτη για την κοινωνική ασφάλιση και άμεσα μέτρα για την κοινωνική προστασία των ανέργων ναυτεργατών και των οικογενειών τους.
            ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΗ, στις 6 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, στη συνδικαλιστική παρέμβαση που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για να καταβληθούν τα αναδρομικά και τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών.
            ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ, στις 10 το πρωί, στην Παναττική – Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εργασίας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
§            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
§            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
§            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
§            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

§            ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ