ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Θερίζουν ανεργία και μεροκάματα φτώχειας στην Ελλάδα

WWW.902.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 
Δημοσίευση: Τετ, 09/01/201

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας των νέων φτάνει το 57,6%, το υψηλότερο στην Ευρώπη.
Τα στοιχεία της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι τη χρονική περίοδο 2008–2011 στην Ελλάδα οι μειώσεις μισθών έφτασαν το 12%, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά τη Λιθουανία (12,7%).
Η χώρα μας βρίσκεται σε περίοπτη θέση στους δείκτες της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της μείωσης του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.
Δείκτες που κρύβουν πίσω τους τη δυστυχία των εργατικών νοικοκυριών από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Την ίδια στιγμή που δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο πλούτος που παράγει με το αίμα και τον ιδρώτα του ο λαός, βρίσκεται στα χέρια μερικών κεφαλαιοκρατών.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει τώρα να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν άμεσα και επείγοντα μέτρα ανακούφισης και προστασίας τους.
Μέσα από συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, οργανωμένα ο λαός πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμα να μπορούν να καλύπτουν τις στοιχειώδεις, βασικές κοινωνικές ανάγκες για τον ίδιο και τα παιδιά του. Αγώνας που σήμερα θα βάζει τέτοια αιτήματα πάλης και που θα έχει σαν στόχο την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος για να απαλλαγεί μια και καλή από τα παράσιτα τους καπιταλιστές που του πίνουν το αίμα.