ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ: Δράση για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Τα 320 ευρώ που χρειάζεται πλέον μία 4μελής οικογένεια από Αθήνα για Κεφαλονιά, η μείωση των δρομολογίων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, η ιδιωτικοποίηση που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση των λιμανιών των νησιών κάνουν επιτακτική την ανάγκη του αγωνιστικού ξεσηκωμού των νησιωτών και του Ιονίου, του συντονισμού της πάλης με τους ναυτεργάτες με πλαίσιο πάλης για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών, του κεφαλαίου.


Αυτό αναδείχθηκε στις συσκέψεις που έγιναν το Σάββατο το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της Κεφαλονιάς και την Κυριακή το απόγευμα στον δημοτικό κινηματογράφο της Ιθάκης, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΛΜΕ - ΚΙ) και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ. 

Αποφασίστηκε να γίνει συγκεκριμένη δουλειά σε κάθε μαζικό φορέα και χωριό για την ανάδειξη του πλαισίου που έχει καθοριστεί από την ευρεία σύσκεψη για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που έγινε το Νοέμβρη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, σε συνδυασμό με την προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση το Φλεβάρη.

Τη σύσκεψη στην Κεφαλονιά άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ - ΚΙ, Διονύσης Γεωργόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη να «συμβάλουμε να γίνει λαϊκή υπόθεση οι ασφαλείς, φτηνές, τακτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, να υπάρξει αντιπαράθεση με το ξεπούλημα των λιμανιών».

Στη σύσκεψη χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΕΚ Κεφαλονιάς, Μάκης Σπυράτος, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Ματζουράτος, κ.ά.