ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΕΣΥ: ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 61 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ!

Φτάνει πια η σιωπή είναι κοροϊδία 

Πέμπτη, 17 Ιανουανουαρίου 2013


Υπολείπονται τρεις βδομάδες για τη λήξη των συμβάσεων 61 δημοσιογράφων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και ουδείς γνωρίζει το εργασιακό τους μέλλον. Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει άγνοια για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο αρμόδιος υπουργός Τύπου, Σίμος Κεδίκογλου, δεν έχει δώσει ΚΑΜΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το μέλλον των συμβασιούχων της ΕΡΤ παραμένει ζοφερό.

 • Γιατί ο Αρμόδιος Υπουργός σιωπά για ένα θέμα που αφορά την εργασία ή την ανεργία 61 δημοσιογράφων;
• Θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την παράταση των σημερινών συμβάσεων; Στην πλειοψηφία τους είναι δημοσιογράφοι που εργάζονται επί σειρά ετών και σε καθημερινή βάση στο ενημερωτικό πρόγραμμα της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
• Ποια λογική «εξορθολογισμού» και εξοικονόμησης χρημάτων δικαιολογεί την εκπαραθύρωση εργαζομένων όταν την ίδια ώρα προσλαμβάνουν ημετέρους με «χρυσοφόρα» συμβόλαια ως ΠΕΘ (Προσωπικού  Ειδικού  Θέσεων); Γιατί σπαταλούν χιλιάδες ευρώ για ειδικές συμβάσεις όταν το έργο που καλούνται να παράξουν, μπορεί αποδεδειγμένα να παραχθεί αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό;
• Πώς να γίνει πειστικό το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», όταν έχουν στήσει βιομηχανία μεικτών και εξωτερικών παραγωγών μοιράζοντας δημόσιο χρήμα ή το ανταποδοτικό τέλος των πολιτών σε ανώνυμες εταιρείες, δημιουργώντας δύο ταχύτητες εργαζομένων: δημοσιογράφοι που καλούνται να εργαστούν με δελτίο παροχής, χωρίς ασφάλιση και με 600 ευρώ;

 

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τον αρμόδιο υπουργό Τύπου να δώσει άμεσα απάντηση στο ερώτημα «θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων;» και καλεί τους εργαζομένους στην ΕΡΤ σε αγωνιστική διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία. 

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.