ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΣΟΥ... ΠΕΛΑΓΑ, κ.Κ.ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ!

18 Ιανουαρίου 2013-ώρα 14.29 μ.μ

4 χρόνια PEIRATIKO REPORTAZ 

Aρθρο 49.
4.            α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 4 του ν.δ. 4219/1961 (Α’ 171), προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως ακολούθως:


«Κατ΄εξαίρεση, για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ο χρόνος των δύο ετών σπουδών του προηγούμενου εδαφίου ισχύει, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, και για σπουδές σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και Ανώτερες Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού».

Να εξηγήσουμε πως εδώ μιλάμε για μια αποκατάσταση αδικίας ξεκάθαρα.
Και όμως, όπως τονίζουν, οι εισηγητές της ΚΕΝΕ η εξαίρεση αυτή δεν δικαιολογείται επαρκώς στην αιτιολογική έκθεση εάν πρόκειται για ευνοϊκή μεταχείριση ή για αποκατάσταση αδικίας.\Ετσι, όπως την παρουσιάζουν οι νομικοί του ΥΝΑ φαίνεται πως πρόκειται για ρύθμιση κατ εξαίρεση.
Επομένως ή δεν θα περάσει ή θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί σωστά, να αιτιολογηθεί επαρκώς και να φαίνεται πως πρόκειται για αποκατάσταση αδικίας.

-το θέμα με τους υποναυάρχους, στο οποίο συμφωνούμε και εμείς-η ΚΕΝΕ το αποορρίπτει , τονίζοντας πως είναι εξόφθαλμο πως πρόκειται για προνομιακή μεταχείρισή.
-Δαπάνες προσωπικού προηγουμένων ετών.
Πρόκειται για δαπάνες υγειονομικές από 1 Ιανουαρίου 2006 μέχρι και 1 Οκτωβρίου 20089, που με το σχέδιο νόμου ζητείται να καταστεί δυνατόν να εξοφληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Η ΚΕΝΕ σημειώνει πως υπάρχει παραγραφή εντός δύο ετών.
Και εξηγεί πως δεν δικαιολογείται πειστικά γιατί θα πρέπει να γίνει αυτό κατά παρέκκλιση της διετούς παραγραφής.

Επίσης και για δαπάνες για ιατρικές εξετάσεις ή γιατρούς εγείρεται νομικό θέμα, γιατί το ΥΝΑ δεν εξηγεί επαρκώς γιατί προτείνει την αναδρομική ισχύ.
Φόβος ορατός να χαθούν τα χρήματα.Τρομερή αδικία.
Να λιώσετε τα...παποιυ΄τσια σας να βρείτε λύση κύριε Μουσουρούλη εσείς κι οι νομικοί σας!!!
-Για τις χορηγίες, έτσι, όπως έχει διατυπωθεί, η ΚΕΝΕ εκφράζει σοβαρότατες αντιρρήσεις!


- Αρθρο 50, το 7.ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΗΡΙΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ Λ.Σ ΠΟΥ ΘΑ ...ΕΣΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.
Γιατί η ΚΕΝΕ τονίζει πως μέσα σε αυτή την οικονομικά δύσκολη συγκυρία δεν αιτιολογείται από το υπουργείο, γιατί υπάρχει η αναγκαιότητα δημιουργίας μιας νέας υπηρεσίας.
-Αρθρο 17.Ναυτική Εκπαίδευση.Νηολόγηση.Αν είναι δυνατόν.4 παρατηρήσεις.
Όλα λάθος τα έγραψαν, Άγιε μου Νικόλα!
-Για τον ISPS λάθος.
Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι ιδιωτικές εταιρείες, που αναλαμβάνουν την εφαρμογή του θα ελέγχονται....Και από τον αρμόδιο φορέα του λιμένος. Και από τις Αρχές Ασφαλείας του λιμένος.


-Στο άθρο περί εκπτώσεων στα ναύλα. Η ΚΕΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ.
ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ.ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ...
ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ!
Είμαστε βέβαιοι πως αν ξαναψάξουμε θα εντοπίσουμε και άλλα φάουλ του Μουσουρούλη.
Να σημειώσουμε δε πως για κάποια θέματα , η ΚΕΝΕ του διαμηνύει πως αυτά έχπυν ήδη περάσει με νόμο...

Θα επανέλθουμε!

Πόπη Χριστοδουλίδου
μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
μέλος της ΕΣΗΕΑ