ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: Καθυστερεί σκόπιμα να πάρει απόφαση!

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση

Σε σκόπιμες καθυστερήσεις για να μη λάβει συγκεκριμένη απόφαση, προχώρησε και χτες η διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, η οποία διέκοψε τη συνεδρίαση, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα συναντήσεις των νομικών του Ταμείου και των Ενώσεων του Τύπου.
Επί της ουσίας η διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κωλυσιεργεί μη θέλοντας να πάρει ξεκάθαρη απόφαση πάνω στο αίτημα των εργαζομένων, ότι διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.
Καθώς επίσης και να πάρει συγκεκριμένη θέση ότι διαφωνεί στη μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δε θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεών του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.
Οπως φάνηκε και από τη χτεσινή συνεδρίαση, στην οποία πραγματοποίησαν παρέμβαση οι εργαζόμενοι στον Τύπο (στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας), η διοίκηση του Ταμείου επιδιώκει να καταλήξει σε ένα κείμενο απλής... διαφωνίας, χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι. Η συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Τετάρτη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΕΡΔΟΣ»

«Οχι» στις ατομικές συμβάσεις

Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να μη συναινέσουν στα σχέδια της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις στους μισθούς, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος».Σήμερα, συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία.
Οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της εφημερίδας βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 21 Νοέμβρη, διεκδικώντας την καταβολή αποδοχών, που η εργοδοσία παρακράτησε παράνομα από τον περασμένο Ιούνη.
Την περασμένη Παρασκευή, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας Ρ. Αλαμάνου, σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, κατέθεσε έγγραφο με το οποίο αμφισβητούσε την απόφαση του ΣΕΠΕ, που δικαιώνει τους εργαζόμενους και κρίνει ότι είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών τους και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει. Την απόφαση του ΣΕΠΕ, επικύρωσε κατά τη συνάντηση το υπουργείο Εργασίας με γνωμοδότησή του. Τότε η εκπρόσωπος της εργοδοσίας κατέθεσε πρόταση προς τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις κατά 13% για μισθούς ως 1.500 ευρώ μικτά, και 20% για μισθούς 1.500 ευρώ και άνω.
Σε γενική συνέλευση που ακολούθησε οι εργαζόμενοι έκαναν για μία ακόμη φορά ξεκάθαρη τη θέση τους ότι δεν θα δεχτούν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, απαιτώντας συγχρόνως από την επιχείρηση να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές και να συμμορφωθεί τόσο με την απόφαση του ΣΕΠΕ, όσο και με τη γνωμοδότηση του υπουργείου Εργασίας, που ορίζουν ότι πρέπει να καταβληθούν όλα τα νόμιμα επιδόματά τους.
  • Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι στο περιοδικό «4 Τροχοί» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr» που εκδίδει η εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ», με απόφαση των ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΠΗΤ και της ΕΦΕ. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων 4 μηνών.