www.902.gr
αναδημοσίευση
Δημοσίευση: Δευ, 03/12/2012 - 22:17



Από τη σημερινή σύσκεψη στη Σάμο
Είκοσι-δύο φορείς έχουν συσπειρωθεί ήδη στηνΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σάμου για την Ακτοπλοΐα που πραγματοποίησε απόψε (3 -12-2012) την πρώτη της σύσκεψη με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Ε.Κ. Σάμου, Αντώνης Δράκος, αναφέρθηκε στο πλαίσιο πάλης της σύσκεψης που έγινε πρόσφατα στο Πειραιά από τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ και τα Εργατικά Κέντρα Λέσβου, Σάμου και Βορ. Δωδεκανήσου, πλαίσιο το οποίο έγινε αποδεκτό από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι στις παρεμβάσεις τους πρότειναν διάφορες μορφές πάλης που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Στη σύσκεψη ασκήθηκε κριτική στην λογική που προβάλλεται από Περιφέρεια, Δήμο, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους άλλους φορείς να προτάξουν ως πλαίσιο πάλης κι άλλες επιδοτήσεις δρομολογίων στους εφοπλιστές, διάφορες φόρο-ελαφρύνσεις και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και σωστικών μέσων, τα οποία χαρακτηρίζουν λειτουργικό κόστος.
Αποφασίστηκε η συγκρότηση και μόνιμη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία σύντομα θα ανακοινώσει το πρόγραμμα κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων με πρώτη απ’ όλες την πιο πλατιά ενημέρωση όλων των υπόλοιπων φορέων και κυρίως των εργαζομένων και του λαού του νησιού.
Το πλαίσιο πάλης συνοπτικά είναι το παρακάτω:
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.
*Ενιαίο δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών - αεροπορικών συγκοινωνιών και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.
*ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα.
*Ουσιαστική ΜΕΙΩΣΗ των εισιτηρίων.
*Πλοία σύγχρονα και ασφαλή.
*Όχι στην άρση του Καμποτάζ.
*Καμία παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων, μαρίνων, νησιών, βραχονησίδων σε ιδιώτες....
 
1 / 1