ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Λιμεναρχείο Ραφήνας: Προβλήματα, εικόνα διάλυσης, σκάφος σε μαύρα χάλια και με εντολή ηγεσίας γίνεται...ζητιανιά σε χορηγούς!

ΕΕΕνωση προσωπικού Λ.Σ Αττικής ,Πειραιά και Νησιών
Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. επισκέφθηκαν το Κ.Λ. Ραφήνας προς ενημέρωση και καταγραφή προβλημάτων της υπηρεσίας και του προσωπικού.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η πορεία των κινητοποιήσεων και η ανάγκη καθολικής συμμετοχής σε αυτές, το ύψος των επερχόμενων περικοπών καθώς και το ξεπάγωμα χρονοεπιδόματος και των μισθολογικών προαγωγών.

Από πλευράς προσωπικού τέθηκαν σοβαρά θέματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας με σπουδαιότερο αυτό της υποστελέχωσης του προσωπικού.

Παράλληλα τέθηκε το θέμα της έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε πλωτά και χερσαία μέσα καθώς και ο ανεπαρκής ανεφοδιασμός αυτών με καύσιμα με αποτέλεσμα την αδυναμία αστυνόμευσης θαλασσίων περιοχών και ακτών δικαιοδοσίας της υπηρεσίας.

Σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας δημιουργεί η έλλειψη κρατητηρίων αφού πολλές φορές το προσωπικό μοιράζεται τους ίδιους χώρους διαμονής και αποχωρητηρίων με κρατούμενους λαθρομετανάστες.

Άμεσης αντικατάστασης χρήζει το απαρχαιωμένο πλωτό περιπολικό Π 115, στο οποίο ο χώρος υγιεινής του σκάφους παραμένει εκτός λειτουργίας ενώ η έλλειψη απαιτούμενου κονδυλίου για προμήθεια ανταλλακτικού οχετών καυσαερίου έχει ως αποτέλεσμα την εισροή υδάτων, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή του πληρώματος αλλά και των επιβαινόντων σε αυτό.

Έκπληξη επίσης μας προκαλεί το γεγονός ότι πλέον η χορήγηση ή η μετακίνηση χερσαίων μέσων σε υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος γίνεται πλέον με κριτήριο την ύπαρξη τοπικών χορηγών που θα αναλάβουν την συντήρησή τους.

Όσον αφορά το VTS Ραφήνας και το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης πλοίων, αυτό έπαψε να λειτουργεί μαζί με τα υπόλοιπα σε όλη την Ελληνική επικράτεια, από 16 Οκτωβρίου λόγω λήξης σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με ιδιωτική εταιρεία συντήρησής του, με αποτέλεσμα την έλλειψη ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας καθώς και την παρακολούθηση – αστυνόμευση θαλασσίων συνόρων της χώρας μας.

Καλούμε την στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου μας να δώσει λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν υπηρεσία και προσωπικό αφού με τα όσα απίστευτα συμβαίνουν στη χώρα μας την τελευταία τριετία, την κρίση πλέον δεν τη βιώνουμε μόνο στην προσωπική μας ζωή αλλά και στους εργασιακούς μας χώρους.




Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος
Δίζελος Ιωάννης
Ο γεν. Γραμματέας
 Τσατσουλής Αθανάσιος