ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ!

ΠΈΜΠΤΗ, 8 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ


   Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. 
Συγκεκριμένα από την Παρασκευή  9/11/2012 έως και τη Δευτέρα 13/11/2012 προχωρούμε σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας, ως εξής:
Παρασκευή 9/11/2012: 6 π.μ έως 12 το μεσημέρι
Σάββατο 10/11/2012:  10 π.μ έως 2 το μεσημέρι
Κυριακή 11/11/2012: 12 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα
Δευτέρα 12/11/2012: 6 π.μ έως 8 π.μ και 2 το μεσημέρι έως 6 το απόγευμα.
Τη Δευτέρα 12/11/2012 στις 2 το μεσημέρι συγκαλούμε νέα Γενική Συνέλευση, στο στούντιο Ε.

Διεκδικούμε:

-        -Αξιοπρεπή ασφάλιση με υγιή Ταμεία στα οποία να υπάρχει εγγύηση του κράτους και να είναι διασφαλισμένες οι εισφορές και των εργοδοτών. Το δεδομένο είναι ότι εξαιρείται μεν σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά σύντομα η κυβέρνηση και αφού  «βάφτισε» το αγγελιόσημο κοινωνικό πόρο, θα επανέλθει –όπως η ίδια επισήμως δήλωσε- με νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα «αφαιρεθεί» το αγγελιόσημο από το Ταμείο, αφήνοντάς τον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς χρηματοδότη.
-        Ζητούμε, σε συντονισμό με τα Σωματεία μας (ΠΟΕΣΥ – ΕΣΗΕΑ), εγρήγορση όλων των εργαζομένων στο χώρου του Τύπου για να αποτρέψουμε αυτόν τον σχεδιασμό.
-        Προτείνουμε άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στον ΕΔΟΕΑΠ.

      -   Ζητούμε άμεση και σαφή απάντηση για το ακριβές ύψος της μισθοδοσίας             
           των εργαζομένων , όπως περιγράφεται στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

-        Ελευθεροτυπία και πολυφωνία στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Επιμένουμε στην άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση”. Θα μας βρει αντίθετους κάθε σκέψη να «παγώσει» η πρωινή ενημέρωση κάτι που εξυπηρετεί τους ιδιώτες καναλάρχες.

-         Υπερασπιζόμαστε την ελευθεροτυπία σε κάθε ΜΜΕ. Ζητούμε την εργασιακή αποκατάσταση της συναδέλφου του «ΑΘΗΝΑ 9.84» Λαμπρινής Θωμά, η οποία «τιμωρήθηκε» γιατί τόλμησε να εκφράσει τη γνώμη της για την ατζέντα του δελτίου ειδήσεων.


-        Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ ακυρώνοντας τα δρομολογημένα σχέδια για κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.  Η υπογραφή ΣΣΕ δεν αποτρέπει μόνο νέες περικοπές στους μισθούς, αλλά κατοχυρώνει και τη φυσιογνωμία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ. 

-        Ζητάμε την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την επαναπρόσληψη όλων των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ.

-        Είμαστε αντίθετοι σε οποιονδήποτε σχεδιασμό στοχεύει, με την επαναφορά των συμβάσεων έργου στην ΕΡΤ, να μας διαχωρίσει σε «εργολάβους» και απλούς εργαζόμενους. Επιμένουμε ότι είναι πρόκληση να προσλαμβάνονται δεκάδες σύμβουλοι και δημοσιογράφοι ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους.

-        
 - Να «παγώσει» κάθε μικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως "δούρειο ίππο" τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.


Ζητάμε από τα Σωματεία μας ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ τη στήριξη των αιτημάτων μας και την κήρυξη των στάσεων εργασίας.


Οι εκπρόσωποι

Νίκος Γρυλλάκης
Βασιλεία Ζερβού