ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καταδικάζει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση ως πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.


ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
Για το κόψιμο της εκπομπης της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση” 

Σήμερα η διοικούντες της ΕΡΤ, εντεταλμένοι της συγκυβέρνησης, αποφάσισαν  να κόψουν την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”  γιατί δεν τους άρεσε ο τρόπος που οι παρουσιαστές της εκπομπής , δημοσιογράφοι  Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη , παρουσίασαν  το θέμα με τα πορίσματα για τους βασανισμούς συλληφθέντων στην Ασφάλεια  που αποκάλυψε ο Guardian.
Είναι κοινό μυστικό πως ο τρόπος που παρουσίαζαν οι δύο συνάδελφοι την εκπομπή τους ενοχλούσε εδώ και  καιρό στελέχη τόσο της τωρινής,όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. 
Η συρρίκνωση της διάρκειας της εκπομπής και η μετάθεση της σε πολύ πρωινή ώρα είναι ενδεικτική της δυσμένειας στην οποία είχαν περιπέσει. 

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καταδικάζει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση ως πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.

Αποδεικνύει ότι στις σημερινές συνθήκες κανένα περιθώριο , καμία χαραμάδα , δεν αφήνουν ανοιχτή για ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων.
Η “πολυφωνία” και “αντικειμενικότητα” στο όνομα της οποίας ορκίζονται τα αστικά κόμματα και οι μεγαλοδημοσιογράφοι πάνε περίπατο.

Απαιτούμε τώρα να ανακληθεί η απόφαση.

Καλούμε του εργαζόμενους στα ΜΜΕ και ειδικά στην ΕΡΤ  να βγάλουν συμπεράσματα.

Με αλληλεγγύη και ενότητα να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια  τις πιέσεις , τους εκβιασμούς και τις αυθαίρετες αποφάσεις που θα πληθύνουν στο άμεσο μέλλον.
Αθήνα 29 Οκτώβρη 2012