ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Επεξεργάζονται νέα κίνητρα για τους εφοπλιστές!


"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση


Ανοιξαν την περασμένη Δευτέρα οι πύλες της 23ης Διεθνούς Εκθεσης «Ποσειδώνια 2012», στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΕΞΠΟ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, όπου το εφοπλιστικό κεφάλαιο, μονοπωλιακοί όμιλοι του τομέα της ναυτιλίας εκθέτουν - με χλιδή που αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας - τον απίστευτο πλούτο και κέρδη που έχουν συσσωρεύσει από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, των λαών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών. Από αυτόν το χώρο, τόσο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος και ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Στουρνάρας, όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Πλακιώτης, ο οποίος συνέταξε και σχετικό άρθρο, έσπευσαν να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους στους εφοπλιστές.Χαιρετίζοντας την έναρξη της έκθεσης ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και δείχνοντας τι «μαγειρεύεται» με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει στις 17 του μήνα - άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε εκπομπή του enikos.gr χαρακτήρισε τους εφοπλιστές «ευεργέτες μας» - ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πολιτεία στήριζε και στηρίζει με αυξημένης ισχύος θεσμικό πλαίσιο τη ναυτιλιακή επιχειρηματική δραστηριότητα», «το Εθνικό Νηολόγιο, με ιδιαίτερες δέσμες μέτρων, ώστε να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστική θέση του ναυτιλιακού τομέα σε παγκόσμια κλίμακα» και πρότεινε ανάμεσα σε άλλα, προκειμένου ναυτιλιακά κεφάλαια να μη διαφεύγουν στο εξωτερικό, τη δημιουργία του «αναγκαίου πλαισίου πολιτικής» που «θα δημιουργήσει συνθήκες ικανές να συγκρατήσουν μεγαλύτερο μέρος του ναυτιλιακού συναλλάγματος στην Ελλάδα (...), να χρησιμοποιήσουμε καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις με σκοπό να επιτευχθούν περαιτέρω μειώσεις κόστους στην επιχειρηματική δραστηριοποίηση και αντίστοιχη αύξηση της ανταγωνιστικότητας».


Ο υπουργός Ναυτιλίας πιο ξεκάθαρος αναφέρθηκε στη δημιουργία κινήτρων «για την προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία», «να επιφέρουμε και άλλες μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο όπου αυτό χρειάζεται - όπως έγινε και στην περίπτωση της απελευθέρωσης του καμποτάζ στην κρουαζιέρα»!
Θεσμικό πλαίσιο για την πλήρη επιβολή του σύγχρονου δουλεμπορίου στα καράβια. Ενώ ο Γ. Πλακιωτάκης αναφέρεται στο άρθρο του «στην πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών οδηγιών για κρατικές ενισχύσεις στη Ναυτιλία και για την υιοθέτηση μέτρων που τη στηρίζουν, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η ανταγωνιστικότητα του Εθνικού Νηολογίου, που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ελληνική πρωτοπορία»!

Να σημειωθεί ότι φέτος στα «Ποσειδώνια» συμμετέχουν 1.870 εκθέτες από 87 χώρες, αριθμοί που έχουν χαρακτηριστεί ως ρεκόρ.