ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Απεργία αύριο στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική!

www.alterthess.gr
αναδημοσίευση

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο οι δημοσιογράφοι της Μακεδονική Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε. από την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 11.00 μέχρι και το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 16.00. αντιδρώντας στην χθεσινή απόφαση της εταιρείας να απολύσει εφτά δημοσιογράφους. 

“Επτά δημοσιογράφους απέλυσε αιφνιδιαστικά η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, δυναμιτίζοντας την προσπάθεια των εργαζομένων να ανακτήσουν οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη το έδαφος που έχασαν εξαιτίας επιλογών της εργοδοσίας.
 
Με τις απολύσεις αυτές, το δημοσιογραφικό δυναμικό των εφημερίδων μειώνεται σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο θα επέτρεπαν οι στοιχειώδεις προδιαγραφές αξιοπιστίας ενημερωτικών Μέσων.
Επιπλέον, απαξιώνονται διαδοχικές προσπάθειες των εργαζομένων, που έγιναν με αποκλειστικό στόχο όχι μόνο να συνεχιστεί η έκδοση των εφημερίδων, αλλά να γίνει αυτό με όρους που αναλογούν σε γνήσια  προϊόντα   δημοσιογραφικού έργου. “ αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ.της ΕΣΗΕΜΘ, ζητώντας από την εργοδοσία να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις που ανακοίνωσε και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τις προδιαγραφές αξιοπιστίας και τον ενημερωτικό χαρακτήρα των εφημερίδων...