ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΥΡΙΝΑ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ KONGE ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Προς: peiratikoi@yahoo.gr

Της συναδέλφου Έβελιν Στεριοπούλου

Μύρινα-Λήμνος

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο φορτηγό πλοίο Konge την περασμένη Δευτέρα στις 6.30 π.μ. καθώς κατευθυνόταν προς τη Βάρνα της Βουλγαρίας στη μαύρη θάλασσα. Η πυρκαγιά στο πλοίο το οποίο μετέφερε τσιγάρα εξελίχθηκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα το πενταμελές πλήρωμα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πλοίο.
Το λιμενικό σώμα της Λήμνου ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση για τη διάσωση των αλλοδαπών με πλωτό σκάφος και ένα ελικόπτερο super puma. Κανένας τους δε φέρει τραύματα , η περιπέτεια τους όμως δεν τελειώνει εδώ..
Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του διέμειναν σε κελί του αστυνομικού τμήματος μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς θέρμανση.

Κατόπιν διεξαγωγής των απαραίτητων ελέγχων και με απόφαση του δήμου μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου παραμένουν μέχρι σήμερα χωρίς όμως χρήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα (οδοντοβουρτσες κπλ) καθώς τα μόνα που κατάφεραν να σωθούν από την πυρκαγιά ήταν τα προσωπικά τους έγγραφα και κάποια έγγραφα του πλοίου.
Έτσι η κατάσταση τους παραμένει δυσμενής καθότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες από την πλοιοκτήτρια εταιρία (Έλληνας και Τούρκος ιδιοκτήτες) η οποία δεν έδειξε να συγκινείτε με την περιπέτεια των υπαλλήλων της.
« Εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν δούμε κινήσεις ώστε να εξασφαλισθούν η βίζα και τα εισιτήρια μας ώστε να επιστρέψουμε στην πατρίδα, θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στην Πρεσβεία μας στην Αθήνα. Όσο για τους μισθούς μας τους οποίους περιμένουμε μήνες τώρα μας ανακοίνωσαν ότι θα τους λάβουμε εφ όσον “κοπεί” το πλοίο και πωληθούν τα σίδερα.» .. δήλωσε ο 50χρονος καπετάνιος Ραχίντ.


Το  φορτηγό πλοίο με την Μολδαβική σημαία στο οποίο η πυρκαγιά προκλήθηκε από την γεννήτρια του, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μύρινας .

Ο Ραχίντ ισχυρίζεται ότι ενώ είχε ενημερώσει την εταιρία για την κακή κατάσταση του πλοίου και επέμεινε για κάποιες απαραίτητες επισκευές, η απάντηση όμως ήταν «θα δούμε».