ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

"ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Αναδημοσίευση από την έντυπη έκδοση της "Αυριανής"

Του Βασίλη Τζήμτσου

Απόφαση - σταθμός για την ελευθεροτυπία θεωρείται η αθώωση τριών ναυτιλιακών συντακτών εναντίον των οποίων είχε προσφύγει ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος.

Οι τρεις συνάδελφοι είχαν σχολιάσει αρνητικά τον ακτοπλόο ο οποίος επί μήνες άφησε απλήρωτους τους ναυτικούς των πλοίων του.

Τα σχόλια είχαν αναρτηθεί στο μπλογκ peiratikoreportaz.blogspot.com . Πρόκειται για ένα ελεύθερο βήμα των ναυτιλιακών και πειραϊκών συντακτών όπου συνάδελφοι καταθέτουμε τις προσωπικές μας απόψεις για θέματα της αρμοδιότητάς μας. 

Εύλογα οι συνάδελφοι σχολίασαν αρνητικά τον εφοπλιστή που άφησε απλήρωτους τους ναυτικούς των πλοίων του, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε υπερκέρδη από τα δρομολόγια των πλοίων του σε πολλές γόνιμες και άγονες γραμμές του Αιγαίου.

Ο εφοπλιστής είχε ζητήσει την ποινική δίωξη των συναδέλφων Πόπης Χριστοδουλίδου, Θάνου Λαμπρόπουλου και Χάρη Μπόλκα για το αδίκημα της απλής εξύβρισης, καθώς δεν ήταν δυνατόν να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Τι έλεγαν οι συνάδελφοι; Μα φυσικά την αλήθεια.

Μόνο για τα ...κοσμητικά επίθετα που ...στόλισαν τον εφοπλιστή, παραπέμφθηκαν στη δίκη και μόνο για απλή εξύβριση. Όμως και αυτή η κατηγορία ήταν έωλη. 

Ακόμα και η εισαγγελέας της Έδρας δεν στήριξε το κατηγορητήριο και πρότεινε την απαλλαγή των συναδέλφων. Αντελήφθη πως δεν είχαν δόλο σε βάρος του εφοπλιστή. Απλά ανέδειξαν το πρόβλημα επιβίωσης των απλήρωτων επί μήνες εργαζομένων της εταιρείας του GA Ferries.

Η εισαγγελική λειτουργός παραδέχτηκε, επίσης, ότι μέσα από το μπλόγκ οι συνάδελφοι είχαν την ευχέρεια με χιούμορ να καυτηριάσουν μια είδηση. Η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε αποτελεί ...ύμνο για την ελευθεροτυπία των μπλόγκερ οι οποίοι επωνύμως, με την υπογραφή τους, γράφουν τις απόψεις τους και έχουν ως στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας και μόνο αυτή.