ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ : 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ, ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΛΟΙΑ -ΟΧΙ ΣΤΟ"ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ" !

ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

αναδημοσίευση

Συγκέντρωση σήμερα στην Ικαρία

Με συγκέντρωση σήμερα στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι του Εύδηλου της Ικαρίας, εντείνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη βδομάδα οι κάτοικοι τόσο της Ικαρίας, όσο και των νησιών Φούρνων και Σάμου, ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να αντικαταστήσει το πλοίο της γραμμής «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», με το υπερήλικο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», προκειμένου να εξυπηρετήσει τα εφοπλιστικά συμφέροντα. Η δρομολόγηση αυτού του πλοίου υποβαθμίζει ραγδαία τη συγκοινωνία των νησιών και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.
 
Την κινητοποίηση διοργανώνουν: Εργατικό Κέντρο Σάμου, Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Επισιτισμού Τουρισμού της Ικαρίας.


Παράλληλα, οι Ικάριοι και Φουρνιώτικοι Σύλλογοι της Αθήνας, μαζί με τα ταξικά ναυτεργατικά Συνδικάτα, έχουν αποφασίσει συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και μπροστά στον καταπέλτη του «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» την πρώτη μέρα της δρομολόγησής του.

Οι νησιώτες διεκδικούν:

Φτηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με σύγχρονα πλοία που θα εξυπηρετούν τα νησιά 365 μέρες το χρόνο.
Οχι στην άρση του καμποτάζ, πλοία με πληρώματα με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.  
Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που αυτό είναι εφικτό μόνο με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.