ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αθώοι οι συνδικαλιστές της Ζώνης - Εχουν βάλει στο ....στόχαστρο συνδικαλιστες-Σκοπός τους να κατατρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα !!!

Αθώοι οι συνδικαλιστές της Ζώνης

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος χτες, κατά την ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια του Πειραιά, το αβάσιμο κατηγορητήριο σε βάρος 3 τριών συνδικαλιστών, από τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίοι βρέθηκαν να κατηγορούνται από τους εργοδότες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) ότι στις 14 Ιούνη του 2008 προέβησαν σε πράξεις που αφορούν σωματικές βλάβες και φθορά ξένης περιουσίας χωρίς οι ίδιοι, όπως αποδείχτηκε, εκείνη την ημέρα να βρίσκονται στο ΒΙΠΑΣ!Οι τρεις συνδικαλιστές κρίθηκαν αθώοι, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, καθώς η χτεσινή δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, ήταν μία ακόμα «πράξη» της βιομηχανίας μηνύσεων και διώξεων στις οποίες έχουν επιδοθεί οι εργοδότες με πρωτεργάτες αυτούς του ΒΙΠΑΣ.
Στο εδώλιο και αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος ήδη μετρά σε βάρος του κοντά 200 μηνύσεις, ενώ στις 30 Σεπτέμβρη καταδικάστηκε σε 4μηνη φυλάκιση (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος).
 Είναι ενδεικτικό ότι εκείνη την ημέρα είχαν στηθεί σε βάρος του στα δικαστήρια του Πειραιά συνολικά 3 δίκες!
 Επίσης, μαζί του στο εδώλιο χτες ήταν ο Πέτρος Πουντίδης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου και ο Παύλος Πουντίδης, γραμματέας του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, οι οποίοι και οι δύο επίσης μετράνε στις πλάτες τους δεκάδες μηνύσεις από τους εργοδότες.

Τους τρεις συνδικαλιστές έσυραν στο εδώλιο οι επιχειρηματίες του ΒΙΠΑΣ, Γιάννης και Νεκτάριος Μαρίνης οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι στις 14 Ιούνη του 2008 τα αδέρφια Πουντίδη με εντολή του Σ. Πουλικόγιαννη «τους έσπασαν το μαγαζί» και ότι «επιτέθηκαν στον Γιάννη Μαρίνη». Κατηγορίες που αποδείχτηκαν ότι ήταν χοντροκομμένα ψέματα, ενώ τόσο στις καταθέσεις των μαρτύρων, ανάμεσα στους οποίους ήταν η Βέρα Νικολαϊδου, βουλευτής του ΚΚΕ,
 τις απολογίες των συνδικαλιστών όσο
 και από την αγόρευση του δικηγόρου των σωματείων,
αναδείχτηκε ότι πρόκειται για μία ακόμα δίκη με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο,
 που έχει στο στόχαστρο την συνδικαλιστική δράση και με σκοπό την τρομοκράτηση του εργατικού ταξικού κινήματος.

Να σημειωθεί ότι από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και δεκάδες ταξικά συνδικάτα του Πειραιά έχουν γίνει απανωτές παραστάσεις διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για το θέμα της βιομηχανίας μηνύσεων και δικών σε βάρος των σωματείων της Ζώνης.

"ριζοσπάστης