ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ -ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση

Νέα καθήκοντα, κλιμάκωση των αγώνων
Η αναγκαιότητα να απαντήσουν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί με δυνάμωμα των ταξικών λαϊκών αγώνων, αλλά και να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά και δυναμικά στην οργάνωση στους τόπους δουλειάς, με τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, το περασμένο Σάββατο, στην ΕΣΗΕΑ.
Αποφασίστηκε, επίσης, η αναδιοργάνωση και ενίσχυση της Γραμματείας και συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα τρία ψηφίσματα που είχαν εγκριθεί από τους διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα, κατά την πρώτη μέρα της απεργίας στις 19 Οκτώβρη.
 Με «μπούσουλα» τα ψηφίσματα αυτά, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ ξεκινά άμεσα τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του κλάδου ώστε να προχωρήσει η υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να μπει στο επίκεντρο η κλιμάκωση της ταξικής πάλης και να αρνηθεί ο εργαζόμενος λαός συλλογικά κι οργανωμένα να πληρώσει όλα τα χαράτσια, γιατί αρνείται να υποστεί θυσίες για να φουσκώνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Η συζήτηση ήταν πλούσια και εποικοδομητική.
Αναδείχτηκε ο ρόλος των αστικών ΜΜΕ στη χειραγώγηση του λαού, με ενημέρωση που εξυπηρετεί την κυρίαρχη τάξη και καταπνίγει κάθε φωνή αντίστασης.

Επισημάνθηκε, επίσης, από το σύνολο των ομιλητών η ανάγκη της συντονισμένης και ενωμένης πάλης όλων των εργαζομένων για τη διάσωση των δικαιωμάτων.

Αναφορά έγινε ακόμη στις επιδιώξεις των εργοδοτών από τη μία να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και από την άλλη να ανατρέψουν κάθε κεκτημένο και δικαίωμα, ενώ καταγγέλθηκε ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού των συμβιβασμένων πλειοψηφιών των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών του κλάδου.

«Τα ΜΜΕ είναι, αντικειμενικά, επιχειρήσεις μόνο ως προς τη συγκρότησή τους, γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά», τόνισε εισηγητικά ο Βαγγέλης Γκιλάκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, για να συνεχίσει λέγοντας: «Οι καπιταλιστές φτιάχνουν τα ΜΜΕ όχι για να βγάλουν άμεσα κέρδος αλλά ακριβώς για να στηρίξουν πρώτα απ' όλα το αστικό πολιτικό σύστημα, δηλαδή την εξουσία του κεφαλαίου και, σε συνδυασμό μ' αυτό, τα γενικά τους συμφέροντα αλλά και τα ιδιαίτερα συμφέροντα που έχει κάθε τμήμα του κεφαλαίου. Επομένως, τα ΜΜΕ είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής. Η όποια "αντικειμενικότητα" και "πολυφωνία" τους είναι στην πραγματικότητα μόνο φαινομενικές».

Τόνισε, δε, ότι «μοναδική κόκκινη γραμμή είναι η στάση απέναντι στους αγώνες της εργατικής τάξης, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε κάθε κλάδο που σηκώνει κεφάλι.
 Εκεί η αντιμετώπιση είναι ενιαία, η γραμμή ίδια, τα επιχειρήματα απαράλλαχτα.
Οι όποιες διαφοροποιήσεις στόχο έχουν να θολώσουν τα νερά».

Δίνοντας το στίγμα για το αμέσως επόμενο διάστημα είπε ότι «θα εξακολουθήσουμε χωρίς καμία υποχώρηση να παλεύουμε και να προβάλλουμε το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουμε επεξεργαστεί.
Για να αναδεικνύουμε τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τη δυνατότητα που παρέχει ο παραγόμενος από τους ίδιους τους εργαζόμενους πλούτος να τις καλύπτει».

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, αναφέρθηκε τόσο στη 48ωρη απεργία και τα νέα καθήκοντα που προκύπτουν απ' αυτήν όσο και στην επίθεση που δέχτηκε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα κατά τη δεύτερη μέρα της απεργίας.

Επισήμανε ακόμη ότι η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων θα συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα, ενώ τόνισε την ανάγκη νέες δυνάμεις να συσπειρωθούν και να εμπιστευθούν το ΠΑΜΕ. «Το ταξικό εργατικό κίνημα τους χαλάει τη "σούπα"», είπε ο Γ. Πάσουλας, καλώντας την εργατική τάξη να υιοθετήσει το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και να δημιουργηθεί κίνημα στην κατεύθυνση της «ανατροπής της δικτατορίας των μονοπωλίων».