ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??? Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ? ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑ! ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΕΞΗΝΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ!

αναδημοσίευση από bloko.gr

Σε εμφύλιο σπαραγμό ανάμεσα σε Αστυνομία και Λιμενικό οδηγεί ένα περιστατικό βίας και αυθαιρεσίας όπως περιγράφεται από υψηλής αξιοπιστίας κι εγκυρότητας πηγές, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και στέλεχος του Λιμενικού που υπηρετεί στο Κλιμάκιο Ειδικών
Αποστολών (ΚΕΑ) του Σώματος.
Ο τελευταίος, έβγαινε φορώντας πολιτικά χθες από κινηματογράφο της Νέας Σμύρνης, όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι θέλησαν να τον ελέγξουν.
Ο Κεατζής φέρεται να δήλωσε την ιδιότητα του, τους είπε ότι πως οπλοφορεί με το όπλο να τα έχει σε ειδική θήκη προσαρμοσμένη στο πόδι και προθυμοποιήθηκε να τους το δείξει, με όλες τις προβλεπόμενες από ειδικούς κανονισμούς διαδικασίες "παράδοσης" προς έλεγχο οπλισμού ένστολου προς ενστόλους.
Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις πληροφορίες, αδιαφόρησαν είτε αγνόησαν τον καταστατικό κανόνα ελέγχου και συμπεριφοράς προς άτομο που δηλώνει συναδελφική ιδιότητα και με βίαιες λαβές έριξαν στο πεζοδρόμιο τον "ύποπτο" του κατάσχεσαν οπλισμό, σπρέι και σουγιά και παρά τις εκκλήσεις του για πιο ήπια και διακριτική μεταχείριση, τον πήγαν σιδηροδέσμιο και σφαδάζοντας από πόνους στο τμήμα της περιοχής.


Εκεί σχηματίστηκε αρχικά δικογραφία για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, καθώς δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν τον κανονισμό οπλοφορίας των Λιμενικών και ειδικά της συγκεκριμένης ομάδας που στον οπλισμό τους συμπεριλαμβάνει για λόγους έρευνας και διάσωσης και το σπρέι και το σουγιά και μόλις τους υποδείχτηκε ο σχετικός κανονισμός 68 του 2004, υπό την πίεση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, άλλαξαν το κατηγορητήριο για απείθεια και αντίσταση, δίχως να συνυποβάλουν και αυτό της εξύβρισης. Αντιστάθηκε δηλαδή, τους χτύπησε και τους απώθησε, με βάση τους κανόνες του ... savoir vivre!

Δυστυχώς για τους αστυνομικούς, οι αυθαιρεσίες δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ενώ το Λιμενικό διέπεται από στρατιωτικό κανονισμό τον κράτησαν στα κρατητήρια του τμήματος και όχι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά όπως προβλέπεται και στη συνέχεια αντί να το μεταφέρουν στον ΓΝΑ όταν οι πόνοι στα πλευρά και στα πλευρά έγιναν αφόρητοι, τον πήγαν στον Ευαγγελισμό όπου διαπιστώθηκε ... σπάσιμο χεριού και κατάγματα πλευρών!!!
Μετά ταύτα, ο Κεατζής παρότι πρόκειται να καταθέσει μηνύσεις κατά των αστυνομικών τους οποίους κατηγορεί για απρόκλητη βία και αυθαιρεσία, ενώ οι συνάδελφοι νωρίς το πρωί, φέρονται σε άτυπη συγκέντρωση να έχουν αποφασίσει ότι εάν δεν ζητηθεί συγγνώμη, όποιος αστυνομικός της συγκεκριμένης ομάδας μπαίνει στο λιμάνι, θα υποβάλλεται σε εξευτελιστικά εξαντλητικό έλεγχο. Καλά ξεμπερδέματα...

του Γιώργου Καραϊβάζ