ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Νέα 48ωρη απεργία στην εφημερίδα"Αγγελιοφόρος" της Θεσσαλονίκης-απο σήμερα το πρωί έως το πρωί της Κυριακής !

« Εν αναμονή εξελίξεων στο συγκρότημα της «Μακεδονίας».

Νέα 48ωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο.

Κινητοποιήσεις και οι δημοσιογράφοι σε ΕΡΤ3, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΔΕΠΘΕ.

αναδημοσίευση

“…Μετά από πολλές ημέρες, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει στην κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας που θα αρχίσει από το πρωί της Παρασκευής, ενώ πρόθεση είναι οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα”"

Η προκλητική συμπεριφορά του εκδότη του Αγγελιοφόρου Αλ. Μπακατσέλου συνεχίζεται, καθώς επιμένει στις περικοπές των μισθών μέχρι και 35%, σε περίπτωση που επιστρέψουν οι 14 απολυμένοι. Επιτέλους, η διαβούλευση για το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί, καθώς το μόνο που έκανε η εταιρεία στη διάρκεια των τελευταίων επαφών με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, είναι να ζητά με επιτακτικό τρόπο τη μείωση του κόστους της μισθοδοσίας των δημοσιογράφων στο 1,6 εκ ευρώ. 

Κανένα ενδιαφέρον για την ποιότητα της εφημερίδας, κανένα ίχνος ανθρωπιάς για τους απολυμένους και όσους πρόκειται να απολυθούν στο μέλλον, καθώς “τα νούμερα δεν βγαίνουν διαφορετικά”.

(Από ενημέρωση του εκπροσώπου του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ)
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ για την απεργία

Σαρανταοκτάωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο (24/11/2011)

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιμένει στην παρελκυστική τακτική της η εργοδοσία του Αγγελιοφόρου και επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, για να στήσει την εφημερίδα χωρίς δημοσιογράφους που οραματίζεται, και χρήμα από τις αμοιβές των εργαζομένων που ετοιμάζεται να απολύσει.

Επί έναν και παραπάνω μήνα, και ύστερα από τρεις δικαστικές αποφάσεις που καταδεικνύουν την καταχρηστικότητα των απολύσεων που έγιναν στον Αγγελιοφόρο, η εργοδοσία, αντί να διαβουλεύεται επί της ουσίας με την ΕΣΗΕΜ-Θ, επιμένει σε φτηνό παζάρι για να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την επιστροφή των απολυμένων: κάποιοι παραχωρώντας τις δικές τους θέσεις εργασίας και όλοι εκχωρώντας επιπλέον μέρος των αμοιβών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης κηρύσσει σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα Μέσα της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος,
από τις 11 π.μ. της Παρασκευής 25/11 έως τις 11 π.μ. της Κυριακής 27/11, διεκδικώντας:

· Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι δημοσιογράφοι.

· Να διασφαλιστούν οι προδιαγραφές αξιοπιστίας που αντιστοιχούν στην πορεία της εφημερίδας.

· Να εγκαταλειφθούν τα σχέδια συρρίκνωσης του δημοσιογραφικού δυναμικού και η προετοιμασία έκδοσης που θα βασίζεται σε αμφίβολες εξωτερικές πηγές.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ προειδοποιεί την διεύθυνση και την εργοδοσία του Αγγελιοφόρου ότι οποιαδήποτε απόπειρα να εκδοθεί ψευδεπίγραφο κυριακάτικο φύλλο δεν θα είναι απλώς ενέργεια εχθρική προς την Ένωση Συντακτών και τον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά θα σημαίνει ευτελισμό της εφημερίδας και απαξίωση του κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο