ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΣ Ναυτιλιακών – Τουριστικών Υπαλλήλων - όλοι απόψε, στις 7, στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Της ΔΑΣ
Ναυτιλιακών -Τουριστικών Υπαλλήλων

Δευτέρα, 26 Σεπτέμβρη 2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΔΑΣ Ναυτιλιακών – Τουριστικών Υπαλλήλων και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε οργανωμένη, μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που επέβαλε η κυβέρνηση.
Αλλά και όσοι δεν είστε μέλη του σωματείου, σας καλούμε οργανωμένα μέσα από τη ΔΑΣ και την οργανωμένη πάλη των συνδικάτων να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους.
Φτάνει πια!
Τα χαράτσια καμία σχέση με τους άνεργους δεν έχουν.
Τους άνεργους δημιουργεί η πολιτική που ακολουθούν. Λένε ότι οι αυξήσεις στους φόρους είναι για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.
Λένε ψέματα!
Ζεστό χρήμα στις τσέπες των μεγαλοεργοδοτών- εφοπλιστών θέλουν να δώσουν που συνεχίζουν απτόητα τις απολύσεις.
Παράλληλα μειώνουν κι άλλο τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου.
Από 45% που ήταν πριν από κάποια χρόνια τώρα τους φορολογούν με 25%.
Ενώ το εφοπλιστικό κεφάλαιο «ταλαιπωρείται» απ’ τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις, φέρνουν τροπολογία στη βουλή και απαιτούν από τον εργαζόμενο που με κόπο μιας ολόκληρης ζωής κατάφερε να κάνει ένα σπίτι, να το ξαναπληρώσει με νέα δυσβάσταχτα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Ο φαύλος κύκλος δεν έχει τέλος.
Άγρια μέτρα, χαράτσια, εκβιασμοί και τρομοκρατικά διλλήματα από κυβέρνηση και τρόικα απέναντι σε όλο το λαό θα συνεχίζονται όσο δεν παίρνουν μαζική οργανωμένη απάντηση.
Μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους για εμάς και τις οικογένειες μας.
 Οργανωμένα και μαζικά εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, μαθητές – σπουδαστές, γυναικείοι σύλλογοι ήδη με τη δράση μας βάζουμε εμπόδια στις ανατροπές που προσπαθούν να υλοποιήσουν κυβέρνηση και ΕΕ.
 Αυτός είναι ο φόβος τους.
Αυτή είναι η δύναμή μας.
Η οργάνωσή μας και η αμφισβήτηση της εξουσίας τους στη ζωή μας.
Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω – κάτω.

Σας καλούμε στην σύσκεψη της ΔΑΣ τη Πέμπτη 29 Σεπτ. 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για να οργανώσουμε τη πάλη ενάντια στη φορομπηχτική αντεργατική πολιτική
Μαζικά να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Συνδικάτων στη Πλατεία Κοραή Πειραιά τη Τετάρτη 28 Σεπτ και ώρα 7.00 μμ ή Σύνταγμα στις 6.30 μμ
Οργανώνουμε τη γενική πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 19 Οκτ για να κτυπήσουμε το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου- να προκαλέσουμε ρήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την γκρεμίσουμε.
Ρίχνουμε μαύρο στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση που ξεπουλάνε τα συμφέροντα μας, υπογράφουν μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων (ΟΤΕ), τορπιλίζουν τη συντονισμένη πάλη μας. Οργανώνουμε τη πάλη από τα κάτω – συσπειρωνόμαστε γύρω απ τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ.
Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον & πράξη αλληλεγγύης για όλους.

ΔΑΣ Ναυτιλιακών – Τουριστικών Υπαλλήλων