ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Οι φορείς του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχουν το λόγο ……

Προς: peiratikoi@yahoo.gr
επιστολή προς πειρατικό.


Το Σχέδιο Νομού με τίτλο «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» το οποίο κατέθεσε στη Βουλή, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,
είναι εκ πρώτης όψεως αδιάφορο για την πόλη μας, αλλά μετά από προσεκτική μελέτη φαίνεται ότι αγγίζει διπλά την Αλεξανδρούπολη.
Το ένα – αρνητικό – γιατί όσο αφορά τις παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το καθεστώς τους παραμένει όπως είχε ( άρθρο 4 και 5 παρ.δ ) και δεν γίνεται καμία αναφορά για την περιβόητη Λιμενική Ακαδημία η οποία κατά σύμπτωση είχε εξαγγελθεί στην Αλεξανδρούπολη και για την Αλεξανδρούπολη, τον Ιούλιο του 2000 από το ίδιο πρόσωπο, τον τότε Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και σημερινό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Το άλλο – θετικό – γιατί με μία διάταξη (άρθρο 22 παράγραφος 4) επιδιώκεται να δοθεί λύση στο θέμα της απομάκρυνσης επιβλαβών πλοίων από τα λιμάνια.
Το θέμα μας αγγίζει γιατί έχουμε έξι (6) τέτοια πλοία (1 Φ/Γ-Ο/Γ, 2 Ε/Γ -Υ/Γ και 3 Ε/Γ-Ο/Γ) της ΣΑΟΣ εδώ και χρόνια στο λιμάνι μας.
Η διάταξη - προσθήκη στην παράγραφο 6 του άρθρου 2 του Νόμου 2881/2001 «περί ναυαγίων» - διευκρινίζει ότι ο αρμόδιος για την απομάκρυνση Οργανισμός (στην περίπτωσή μας ο ΟΛΑ ΑΕ), μπορεί να προχωρήσει σε διαγωνισμό για εκποίηση όχι μόνο ναυαγίων αλλά και επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων.

***
Οι φορείς του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχουν το λόγο ……
Αλεξανδρούπολη 30 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
Υποναύαρχος ΛΣ{εα)