ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΜΕΝ ΚΑΙ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !












ΠΛΟΙΑ «POLARIS» - «SEA TRADE»
"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"


Δυναμική παρέμβαση από ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Ενα ακόμα θετικό αποτέλεσμα έρχεται να καταγράψει η αγωνιστική οργανωμένη δράση και συσπείρωση των ναυτεργατών με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Χτες, από το πρωί, οι δυνάμεις των Ενώσεων των Μηχανικών και των Θερμαστολαδάδων είχαν «μπλοκάρει» τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία «POLARIS» και «SEA TRADE» της WAVELORD NAVIGATION CO LTD του εφοπλιστή Γιώργου Βεντούρη, στα οποία ο εφοπλιστής με τις πλάτες των αρμόδιων αρχών είχε ελλιπείς οργανικές συνθέσεις - έλλειπαν παράνομα συνολικά και στα δύο πλοία 51 ναυτεργάτες - ενώ δεν είχε καταβάλει στα πληρώματα τα δεδουλευμένα του Φλεβάρη.
Τελικά, από το απόγευμα, μετά από την αποφασιστική παρέμβαση των ναυτεργατικών σωματείων και των ναυτεργατών, αποκαταστάθηκε η οργανική σύνθεση του «POLARIS» με τη ναυτολόγηση 23 ναυτεργατών, και μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη η πληρωμή των δεδουλευμένων στους ναυτεργάτες. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πλοίο, πήρε άδεια για ενός μήνα ακινησία, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή των οφειλομένων στους ναυτεργάτες
.

Η κατάσταση σε αυτά τα δύο πλοία είναι ένα απλό δείγμα της ασύδοτης δράσης των εφοπλιστών που εξασφαλίζει η αντιλαϊκή, αντιναυτεργατική πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ασυδοσία που εκφράζεται με την παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την παραβίαση ακόμα και αυτής της νομοθεσίας που είναι κομμένη στα μέτρα τους και την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα στα καράβια. Ενώ είναι σε εξέλιξη και νέα αντιναυτεργατική επίθεση από τους εφοπλιστές, οι οποίοι θέλουν να τελειώνουν με τα εναπομείναντα ναυτεργατικά δικαιώματα.

Εκτακτη συνάντηση με τους εφοπλιστές
Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες το πρωί έγινε έκτακτη συνάντηση του προεδρείου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, η οποία ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά προχτές αργά το βράδυ. Τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση κρατήθηκαν επτασφράγιστο μυστικό, ενώ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρεται γενικώς ότι «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποδοτικότερη λειτουργία του υπουργείου και στην προώθηση λύσεων σε τρέχοντα θέματα της ναυτιλίας».


ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΑΘΗΝΑΣ ΖΥΜΑΡΗ - "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ".
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ