ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΡΟΔΑΝΘΗ


Μπράβο στους ναυτικούς του Ροδάνθη. Αν και ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 7, απόψε ΣΗΚΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ : ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ. Δεν μάσησαν σε απειλές, δε "έφαγαν" τις ψευτοϋποσχέσεις. ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ. Έκαναν απλά το νόμιμο δικαίωμα τους, βρήκαν υποστηριχτές τους συναδέρφους τους ναυτεργάτες από το ΚΚΕ και κέρδισαν ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ είτε το ψηφίζουν είτε όχι.
Ο καπτα-Φέσης πιέστηκε και τελικά στο παρά πέντε τους πλήρωσε... και έτσι σάλπαρε το καράβι για τις Κυκλάδες με 1300 επιβάτες.

Και γι αυτό το έκανε άλλωστε. Γιατί τα κέρδη του θα ήταν ΧΙΛΙΑΠΛΑΣΙΑ αν έβγαινε το βρώμικο σαπάκι ξανά στα δρομολόγια. Αλλά δεν ήθελε να ανοιξεί το πουγκί του.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΜΠΙΖΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ.

Βέβαια, ο εν λόγω εφοπλιστής, είχε λάβει νωρίς τα... μηνύματα αναβρασμού από το καράβι του κι έσπευσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον καταπέλτη... μόνο κουμάντο στα φορτηγά δεν έκανε. Κοινώς... ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ... "Για να μη χαλάσει Η ΗΡΕΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ" μέχρι και έρανο, μου είπε, πως ήθελε να κάνει υψυλόβαθμος αξιωματικός, για να βρεθούν τα 18.000 ευρώ, που ήταν τα απλήρωτα δεδουλευμένα των ναυτικών. Ουσιαστικά δε θα κόστιζαν στον εφοπλιστή ούτε ένα τετραγωνικό, από τα ιδιαίτερα υψηλής αξίας οικόπεδα που αγοράζει τελευταιά στα Μεσόγεια. Κι όμως...
Καταλαβαίνετε τη συμπεριφορά αυτού του επιχειρηματιά;

Και φυσικά με την παρουσία του, ήθελε να εκφοβίσει τους υπόλοιπους απλήρωτους ναυτικούς των καραβιών του, για να μη ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ή ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ... ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΑ...
Έλα μου, όμως, που τα ναυτεργατικά σωματεία της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κατέβηκαν εγκαίρως στο λιμάνι, έκατσαν στον καταπέλτη και ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΡΑΤΟΥ, πως θα πληρώσει τους ναυτικούς αύριο ή το Σάββατο, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ.

ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

ΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ.

Βάζω και τη φωτογραφία της... αποχώρησης από τον καταπέλτη αυτή τη φορά... ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑ. Είναι ιστορική.

Χάρης Μπόλκας