ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

απο 27 Αυγουστου ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΎ...


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

4 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2009:
27 Αυγούστου έως 29 Σεπτεμβρίου
Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε ολόκληρη την πόλη

Ένα πλούσιο πρόγραμμα ,που χαρακτηρίζεται από ποιοτικές εκδηλώσεις για όλα τα ενδια-φέροντα και ηλικίες συνθέτει τον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2009» του Δήμου Κορυδαλλού. Από τις 27 Αυγούστου έως τις 29 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν 30 συνολικά εκ-δηλώσεις στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», αλλά και σε πλατείες στο κέντρο και σε γειτονιές της πόλης. Μερικές από τις καλύτερες θεατρικές παραγωγές,
σημαντικά ονόματα της μουσικής σκηνής αλλά και ειδικές εκδηλώσεις και σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, τον Σωκράτη Μάλαμα, τη Γιώτα Νέγκα, τον Λάκη Χαλκιά, τον Βαγγέλη Κορακάκη, αλλά και την Κάτια Δανδουλάκη, τον Γιώργο Κιμούλη, την Κα-ριοφυλλιά Καραμπέτη, τον Στέλιο Μάϊνα, τον Δημήτρη Πιατά και την Ελένη Γερασιμίδου θα απολαύσουν οι θεατές του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη.

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το 3ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοι-νοτήτων «Μια πόλη ένας κόσμος σε κίνηση» αφιερωμένο στο κόσμο της διαφορετικότη-τας και της πολιτισμικής συνύπαρξης με ένα τριήμερο εκδηλώσεων θεάτρου, μουσικής, χορού, φωτογραφίας και κινηματογράφου.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων το Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», ενώ αρκετές από τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πλατείες της πόλης στο πλαίσιο της αποκέ-ντρωσης των πολιτιστικών δράσεων σε όλες τις γειτονιές.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Αι δύο ορφαναί” του Εννερί, Θεατρική Διαδρομή
Παρίσι 1800, πόλη της διαφθοράς και της ακολασίας. Δύο ορφανά κορίτσια καταφθάνουν από την επαρχία, με σκοπό να θεραπευτεί η μία εξ αυτών που αλίμονο, είναι τυφλή. Ξαφνικά, με τον ερχομό τους η μια πέφτει θύμα ερωτικής απαγωγής και τότε αρχίζει η οδύσσεια των δυο νεανί-δων. Η τυφλή αναγκάζεται από τη μέγαιρα κυρά Φροσάρ ντυμένη με κουρέλια να ζητιανεύει στους δρόμους του Παρισίου και η άλλη ορφανή στα χέρια διεφθαρμένου Μαρκησίου να κινδυ-νεύει να χάσει το πολυτιμότερο της αγαθό, την τιμή της.
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Τάκης Χρυσικάκος, σκηνικά- κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη, μουσικές Μουσικές επιλογές - Στίχοι τραγουδιών: Άγγελος Πυριόχος και Πάνος Χατζικουτσέλης, χορογρα-φίες: Χρήστος Παπαδόπουλος.
Πρωταγωνιστούν: Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Βούρος, Αργύρης Αγγέλου κ.α.
Τιμή Εισιτηρίου: 17 ευρώ.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Εξηνταβελώνης ...Dream”- Θεατροδρόμιο
Η ιστορία εξελίσσεται στην Πόλη πριν το τέλος του 1950. Ο Εξηνταβελόνης – ένας πλούσιος χήρος με δύο παιδιά - έχει δύο μεγάλα πάθη. Το πάθος του για το χρήμα - με αποτέλεσμα να κάνει τη ζωή των παιδιών του και των γύρω του μίζερη και δυστυχισμένη - και τον έρωτά του για την μικρή Εμινέ. Αποφασίζει λοιπόν να παντρευτεί την κατά 40 χρόνια μικρότερη του Εμινέ…
Ελεύθερη Διασκευή- σκηνοθεσία: Παύλος Λιάρος. Πρωταγωνιστούν: Παύλος Λιάρος, Γαβρίλος Καμμάς, Σωτηρία Χατζή κ. α.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Όταν ακούω Κρήτη”
Τρία βασικά δομικά στοιχεία συνθέτουν την παράσταση: ο χορός, η μουσική, η κινηματογραφική εικόνα και ο λόγος. Οι χορευτές φορούν παραδοσιακά ρούχα της Κρήτης, χωρίς όμως την στυλι-ζαρισμένη ομοιομορφία ενός χορευτικού συνόλου. Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη κρητική μουσική και χορό αλλά και εικόνες, τοπία, ανθρώπους, «συνεντεύξεις», από την Κρήτη που θα προβάλλονται παράλληλα στην οθόνη.
Συμμετέχουν οι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη, μία ομάδα μουσικών και τραγουδιστών. Σύλληψη ιδέας, καταγραφή-έρευνα: Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακά-κης. Σκηνοθεσία video-προβολών: Νάνσυ Μπινιαδάκη. Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου. Studio: CL PRODUCTIONS

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009, Πλατεία Μερκάτη
“Στη μυθολογία των λαϊκών ασμάτων”
Ο συνθέτης Μιχάλης Τερζής παρουσιάζει ένα μουσικό οδοιπορικό με αποσπάσματα από την προ-σωπική του δισκογραφία, που τραγουδήθηκαν από γνωστούς ερμηνευτές.
Τραγουδούν: Τάκης Φάβιος, Βάσια Ζήλου, Κωνσταντία. Συνοδεύει πενταμελής ορχήστρα με τους σολίστ: Νίκο Κρέτση, Στέλιο Τζανέτη υπό την διεύθυνση του συνθέτη Μιχάλη Τερζή.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Ο έμπορος της Βενετίας” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Θέατρο Αλκυονίς
Το έργο είναι γραμμένο γύρω στο 1598. Είναι μια κωμωδία που σε ορισμένες σκηνές της, κυριαρ-χεί το δραματικό στοιχείο. Πυρήνας ή σύγκρουση Αντόνιο και Σάϋλωκ. Ο Αντόνιο είναι χριστια-νός πιστός και καλός φίλος με καλοσύνη που ακτινοβολεί. Ο Σάϋλωκ συνοψίζει το αρνητικό χαρα-κτηριστικό της φυλής του, την κερδοσκοπία και την τοκογλυφία φτάνει μέσα από την απληστία στην πλήρη κατάρρευση! Μέσα σε αυτή την αντίθεση διακρίνουμε την εχθρότητα και το μίσος της καταπιεσμένης εβραϊκής μειονότητας, αλλά και το θρησκευτικό φανατισμό που επικρατούσε τότε στην Ευρώπη.
Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος, σκηνοθεσία- κοστούμια: Γιώργος Μεσσάλας, μουσική: Θεόδωρος Αντωνίου. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Λιακάκος, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Σωτήρης Βάγιας, Ντένη Θέμελη.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Μας χωρίζει μια θάλασσα” Ιωνικό θέατρο
Σε μουσική Γιώργου Κομνά και στίχους Αντώνη Παπαδόπουλου, ακούγονται για πρώτη φορά τα τραγούδια: Θαλασσινή αγάπη μου, Κόκκινα μούπες να φορώ, Το ψέμα, Κύμινο - πιπέρι, Στης Σμύρνης τα σοκάκια, Πανσέληνος, Τη κάθε μου ανάσα, Μας χωρίζει μια θάλασσα.
Σενάριο - Σκηνοθεσία : Αντώνης Παπαδόπουλος. Χορογραφίες: Μαρία Χαλκιά. Πρωταγωνι-στούν: Μαρία Αμερικάνου, Ελευθερία Καραμολέγκου, Νίκος Λουκάς, Γιάννης Μοναστηρόπουλος, Βιργινία Μπούτση, Ευγενία Πασπαλά, Άννα Ρουμπούλια, Σωτήρης Τζάμαλης, Μαρία Χαλκιά, Κυ-ριάκος Ψαρράκος.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009 , Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Ο κουρέας της Σεβίλλης” του Μπωμαρσαί, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης
Ένας ηλικιωμένος γιατρός, ονόματι Μπάρτολο, έχει ερωτευθεί τη Ροζίνα, μια πολύ νέα και όμορ-φη κοπέλα, η οποία είναι ερωτευμένη με τον νεαρό Κόμη Αλμαβίβα. Μέσα σ’ αυτή την απλή ιστο-ρία εμπλέκεται και ο αθάνατος τύπος, προερχόμενος από το ιταλικό θέατρο, ο Φίγκαρο. Πρόσω-πο που μπήκε όχι μόνο στην κοινωνική ζωή της Γαλλίας αλλά ολόκληρου του κόσμου.
Μετάφραση: Ζάννα Αρμάου, σκηνοθεσία- διασκευή: Θανάσης Θεολογίτης, σκηνικά- κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς, μουσική: Γιούρι Στούπελ. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Παρτσαλάκης, Νίκος Δα-δινόπουλος, Τάσος Παλατζίδης, Γιάννης Αϊβάζης, Θάλεια Προκοπίου κ.α.
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
Λαϊκή βραδιά με τον Λάκη Χαλκιά & τον Βαγγέλη Κορακάκη
Ο συνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης και ο μεγάλος ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς, παρουσιάζουν ένα συναυλιακό δίωρο πρόγραμμα με τραγούδια του συνθέτη και του ερμηνευτή, καθώς και τραγού-δια από όλο το φάσμα της λαϊκής μουσικής. Μαζί τους η Σταυρούλα Μανωλοπούλου και ο Βα-σίλης Κορακάκης.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009
Προαύλιος χώρος Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή χορωδία
Ειδικό αφιέρωμα στη Σμύρνη με Βυζαντινούς Ύμνους από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντι-νή χορωδία. Τους ύμνους συνοδεύει σχετική αφήγηση βασισμένη σε κείμενα του γνωστού δημο-σιογράφου Νικόλα Βαφειάδη.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Η στάχτη στη γεύση του ταξιδιού” του Γιάννη Ρίτσου, Θεατρική Ομάδα Αιγάλεω
“Κάποτε ένας άνθρωπος στάθηκε μπροστά στη μοίρα και την κοίταξε στα μάτια. Τη ρώτησε: Ποια είναι η ουσία της ζωής; “Να προσπαθείς... Να προσπαθείς να κάνεις κάτι που να αξίζει να γρα-φτεί, ή να γράψεις κάτι που να αξίζει να διαβαστεί...”.
Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Σακκά, σκηνικά - κοστούμια: Θεατρική Ομάδα. Συμμετέχουν: Βάσω Πολυ-χρόνη, Μάγδα Γιώτη, Ειρήνη Γονίδη, Ελένη Μπάστα, Μαρία Τσάκωνα, Μάρθα Καψουλάκη, Ζάνα Γαλάτη. Μυρσίνη Σακκά, Ανδρέας Κωνσταντινέας.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Μήδεια” του Μποστ, Θίασος Προσκήνιο
Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του ελληνικού ρεπερτορίου γραμμένη απ’ τον Μποστ όπου πα-ρουσιάζει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, ως μια κωμικοτραγική φιγούρα. Η εκδοχή που θα παρουσιάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης, περιέχει αρκετά στοιχεία που μετατρέπουν το αρχικό κείμενο με αναφορές στα πρόσφατα σκάνδαλα αλλά και σε άλλα σύγχρονα στοιχεία της εποχής μας.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης, κοστούμια: Κώστας Βελινό-πουλος, μουσική: Γιούρι Στούπελ, χορογραφία: Ελπίδα Νίκου. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδου-λάκη, Γιώργος Γαλίτης, Πάνος Σταθακόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης κ.α.
Τιμή Εισιτηρίου: 17 ευρώ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Οι πανουργίες της Φλουρούς” του Δημήτρη Βικέλα, εταιρεία ΒΗΜΑΤΑ
Ο ιδιόρρυθμος καθηγητής των Ελληνικών κύριος Πλατέας, υπέρβαρος και αλλόκοτος βιώνει τη ζωή του μέσα από φαντασιώσεις των ομηρικών επών. Ο κύριος Πλατέας, σώζεται από βέβαιο πνιγμό από έναν νεαρό πρωτοδίκη και του αφοσιώνεται δια βίου. Ο πρωτοδίκης, ερωτευμένος με μία νεαρή και όμορφη κοπέλα δεν μπορεί να ολοκληρώσει την ευτυχία του, αφού η μεγαλύτερη και άσχημη αδελφή της δεν μπορεί να παντρευτεί πρώτη όπως είναι το έθος της εποχής. Την άσχημη αδελφή προσφέρεται να παντρευτεί ο Πλατέας για να ανοίξει ο δρόμος για την ευτυχία του σωτήρα του.
Σκηνοθεσία- διασκευή: Ευανθία Στιβανάκη από το διήγημα του Δ. Βικέλα «Η άσχημη αδελφή», μουσική: Δημήτρης Λέκκας, σκηνικά- κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Ελένη Γερασιμίδου, Παναγιώτης Κατσιγιάννης, Μάρα Μπαρόλα κ.α.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
συνδιοργάνωση με τη Νομαρχία Πειραιά

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
Αφιέρωμα στο Θεόδωρο Πολυκανδριώτη
Ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης σε συνεργασία με άλλους μεγάλους δασκάλους του Ρεμπέτικου, έγραψε χρυσές σελίδες στην ρεμπέτικη ιστορία. Έφυγε από την ζωή το 2004.
Συντελεστές - Ερμηνευτές: Μιχάλης Πολυκανδριώτης, Ελένη Νερατζοπούλου, Νικολέτα Κωσντα-ντινίδου. Θα ακουστούν τραγούδια (μουσική/σύνθεση) του Θεόδωρου Πολυκανδριώτη που ερ-μήνευσαν οι: Γκρέϋ, Λύδια, Περπινιάδης, Σακελλαρίου, Τσαουσάκης, Γαβαλάς, Καζαντζίδης, Διο-νυσίου.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Όρνιθες” του Αριστοφάνη, Θεατρική Ομάδα Δήμου Κορυδαλλού
Δυο αθηναίοι φίλοι, ο πονηρός Πεισθέταιρος και ο αγαθός Ευελπίδης επιθυμούν να βρουν το πουλί Τσαλαπετεινό που άλλοτε ήταν άνθρωπος, ο βασιλιάς Τηρέας για να το ρωτήσουν σε ποια πόλη μπορεί κανείς να ζει ήσυχα, πλούσια και ειρηνικά.
Μετάφραση-ελεύθερη απόδοση- σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης, μουσική: Θωμάς Καραούλης, χορογραφία: Εύη Τσολάκη, Νικόλας Κουμπαρούλης, ενδυματολόγος- σκηνογράφος: Μιμίκα Κά-πουλα, μουσική επιμέλεια: Γιώργος Χριστοδουλίδης, σκηνικά: Σπύρος Καφρίτσας. Πρωταγωνι-στούν: Βαγγ. Ζαπαντιώτης, Β. Θωμά, Δ. Καπετανάκη, Δάφνη Κάπουλα, Κ. Καραμούσαλης, Θ. Κα-ραούλης. Αν. Καραούλης. Σ. Καφρίτσας, Π. Κεμαλή, Κ. Κουφόγλου, Κ. Λογαρά, Π. Μίχα, Ι. Μπά-γιας, Λ. Μπίτσας, Ε. Μπλάνα, Ρ. Μπλάνα, Φ. Μπαλαφούτη, Στ. Μπογδάνος, Β. Μυτιληναίος, Ευ. Πίπα, Κ. Πολοπετράκη, Γ. Σύρμα. Ειρ. Τσισκάκη, Ε. Τσολάκη. Μ. Τσουτσουλή, Α. Χατζή- Χριστο-δουλίδη, Γ. Χριστοδουλίδης, Β. Τσολιά, Ι. Μουτσιοπούλου, Β. Τριανταφυλλοπούλου.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Η Κούλα η Κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι” του Ευγένιου Τριβιζά
Παιδική παράσταση- Θεατρική εταιρεία “Σκαραβαίοι”
Η παράσταση μιλάει για την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας, την αλληλεγγύη και τη χαρά της ζωής. Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά αποστρέφονται το διδακτισμό, ο μέγας παιδαγωγός Ευγένιος Τριβιζάς, μεταφέρει όλα τα μηνύματα μέσα από ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι παραμυθένιας σάτι-ρας.
Σκηνοθεσία : Κώστας Φαρμασώνης, σκηνικά Λέα Κούση, κοστούμια: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου, μουσική: Γιάννης Ψειμμάδας, χορογραφία: Έφη Καρακώστα. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνιάδης, Κώστας Αυλωνίτης, Σωτήρης Δούβρης, Μαρία Δρακοπούλου κ.α. Ζωντανή εκτέλεση μουσικής: Χρήστος Σύγγελος.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009- Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Δον Κιχώτης” του Μιγκέλ Θερβάντες, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης
Ο Θερβάντες μαζί με τον Σάντσο και δέκα ακόμη συγκρατούμενους δραπετεύουν από τη φυλακή όπου είχαν αιχμαλωτιστεί από Βερβερίνους πειρατές. Βρίσκονται σε ένα μισοεγκαταλειμμένο πα-ραλιακό χωριό περιμένοντας κάποιο καράβι που θα τους πάει πίσω στην πατρίδα τους την Ισπανία. Τις ώρες της αναμονής, ο Θερβάντες και ο φίλος του Σάντσο, με τη βοήθεια των συγκρατουμένων τους, αφηγούνται την ιστορία του Δον Κιχώτη.
Διασκευή - Σκηνοθεσία : Γιάννης Καραχισαρίδης, σκηνικά: Πάβελ Ντομπρίκσι, κοστούμια: Γιάν-νης Μετζικώφ, σύνθεση τραγουδιών: Θάνος Μικρούτσικος, στίχοι: Αγάθη Δημητρούκα, επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου, φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Πιατάς, Κλειώ- Δανάη Οθωναίου, Ισίδωρος Σταμούλης, Γιώργος Ζιώβας.
Τιμή Εισιτηρίου: 17 ευρώ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009
Καλωσόρισμα Μαθητών Δημοτικού • Πλατεία Ελ. Βενιζέλου • Ώρα: 6.30 μ.μ.
Λίγο πριν τα μαθήματα ξεκινήσουν, όλα τα παιδιά της πόλης, οι γονείς τους και οι δάσκαλοί τους θα συναντηθούν σε μια πλατεία που θα μεταμορφωθεί σε… σχολείο. Πλήθος ψυχαγωγικές δρα-στηριότητες, χειροτεχνίες, ζωγραφική, μουσική, χορός, διαγωνισμοί, παιχνίδια, φαντασμαγορικά εφέ, «πειράματα» με αφρούς και μπουρμπουλήθρες κι ο Καραγκιόζης Δάσκαλος θα μας περιμέ-νουν στην πλατεία Βενιζέλου. Γυμναστική με «κουταλιοδρομίες», αγγλικά με εκπαιδευτικά σκί-τσα, εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι, τρία μεγάλα φουσκωτά τραμπολίνο, face-painting, μπαλονοκα-τασκευές, και για κολατσιό… άφθονο μαλλί της γριάς και ποπ κορν για όλους.

Καλωσόρισμα Μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου • Πλατεία Ελευθερίας • Ώρα: 8.30 μ.μ.
Τα νεανικά συγκροτήματα της πόλης μας σε μια βραδιά ροκ. Υπερθέαμα βεγγαλικών, ακροβατι-κών και εκπλήξεων από το θέατρο δρόμου HELIX. Ένα σπονδυλωτό θέαμα ειδικά φτιαγμένο για νεανικό κοινό με τίτλο DREAMSAVERS. Το Dreamsavers είναι ένα θέαμα που αποτελείται από σύντομες δράσεις και εικόνες
με ζογκλερικά, ξυλοπόδαρα, φωτιές και πυροτεχνήματα, γεμάτες χρώμα, φαντασία και
χιούμορ.


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009- Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ανοικτό Γήπεδο
Συναυλία με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς - εγκαίνια Ανοικτού Γηπέδου
Ο συνθέτης που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τόσο μέσα από το συνθετικό του έργο όσο και από τις πολύ επιτυχημένες συνεργασίες του με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες κυκλο-φόρησε πρόσφατα το πρώτο μέρος από τo διπλό άλμπουμ του με τίτλο “ALKOHOL” και για άλλη μια φορά ξεκίνησε την διαδρομή του στα μεγάλα Φεστιβάλ του Πλανήτη, σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη. Στο νέο του δίσκο, “σπιντάρει” ζωντανά και δίνει ένα άλλο τόνο και ρυθμό σε κομμάτια που ξέρουμε από το παρελθόν, αλλά και σε νέα. Πάντα με την μπάντα του για “Γάμους και Κηδεί-ες” υπόσχεται μια βραδιά που θα μείνουν αξέχαστη.
συνδιοργάνωση με τη Νομαρχία Πειραιά
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009 Πλατεία 25ης Μαρτίου Ώρα: 9.00 μ.μ.
Συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα, αφιέρωμα στα τραγούδια της Σμύρνης
Συναυλία - αφιέρωμα στα τραγούδια της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο «είδος» της ελληνικής λαϊκής μουσικής το οποίο επηρέασε σημαντικά την εξέλιξη του ρεμπέτικου. Θα ακουστούν τραγούδια του Παναγιώτη Τούντα, του Βαγγέλη Παπάζογλου, του Κώστα Σκαρβέλη και των άλλων μεγάλων συνθετών.
Τραγουδούν, η Γιώτα Νέγκα και ο Ζαχαρίας Καρούνης. Τους συνοδεύει επταμελής ορχήστρα. Μουσική επιμέλεια- ενορχήστρωση: Αλέξης Βάκης.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009
Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
Συναυλία με το Σωκράτη Μάλαμα
Πιστός στο καλοκαιρινό του ραντεβού με το κοινό, ο Σωκράτης Μάλαμας παίρνει την κιθάρα του και ξεκινά την περιοδεία μαζί με την παρέα των μουσικών του. Κάθε εμφάνιση του, ένα μίγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγη-ματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ένα ηλεκτρισμένο ροκ ύφος, μπολιασμένο με την δωρικό-τητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.
Μαζί του οι: Μαρίνα Δακανάλη: τραγούδι, Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα, Θάνος Μιχαηλί-δης: τύμπανα, Γιάννης Παπατριανταφύλλου: κοντραμπάσο, Νίκος Παραουλάκης: νέι, κιθάρα, Φώτης Σιώτας: βιολί, Κυριάκος Ταπάκης: μπουζούκι, λαούτο, Τίτος Καριωτάκης, Χρήστος Χαρ-μπίλας: ηχοληψία, Μαρία Βενετάκη: φωτισμοί, Δημήτρης Κατέβας: επιμέλεια σκηνής.
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ


Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, εταιρεία Πολιτιστική Έκφραση
Οι Θεσμοφοριάζουσες είναι μια κωμωδία φιλολογική, λογοτεχνική, δηλαδή σατιρίζει τα φιλολογι-κά, ποιητικά, και θεολογικά ήθη της εποχής του Πελοποννησιακού πολέμου. Ευτυχώς ο μεγάλος σατυρικός ποιητής όλων των εποχών, Αριστοφάνης δεν πέφτει στην παγίδα του διδακτισμού του σχολαστικισμού, και της συντεχνίας. Η κωμωδία γράφτηκε την εποχή που η δημαγωγοί κατόρθω-σαν να πείσουν παραπλανώντας το Δήμο να απαγορεύσει
στους κωμικούς ποιητές να σατιρίζουν πολιτικά πρόσωπα ονομαστικά. Η αριστοφανική πένα είχε αποδειχτεί ανηλεής απέναντι στην πολιτική φαυλότητα, τη συναλλαγή, την πολεμοκαπηλία. Οι δημαγωγοί έβαλαν φρένο σε αυτή την τακτική κι έτσι οι ποιητές κατέφυγαν σε θέματα ουτοπικά , ανώδυνα, φιλολογικά.
Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος, σκηνοθεσία: Νίκος Χαραλάμπους, μουσική: Μάρω Θεο-δωράκη, σκηνικά- κοστούμια: Αριάδνη Βοζάνη, χορογραφίες: Χρυσηϊδα Λιατζιβήρη. Πρωταγω-νιστούν: Βασίλης Τζιβιλίκας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σπύρος Σαραφιανός, Γιώργος Ματαράγκας, Αθηνά Μαυρομάτη κ.α.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009, Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Η όπερα της πεντάρας” των Bertolt Brecht - Kurt Weill, εταιρεία τέχνης 5η ΕΠΟΧΗ
Ο κύριος Ιερεμίας Πήτσαμ (που δηλώνει ο φτωχότερος άνθρωπος του Λονδίνου) έχει στήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία ζητιάνων στο Λονδίνο. Έτσι λοιπόν προσλαμβάνει καθημερινά ανέργους και τους εκπαιδεύει σε «εξειδικευμένους» ζητιάνους οι οποίοι εργάζονται πλέον για λογαριασμό της «Τζόναθαν Τζερεμάια Πήτσαμ Α.Ε.». Ο Μακήθ ο φονιάς - το γρήγορο μαχαίρι και διασημότερος ληστής του Λονδίνου αποφασίζει να «βάλει χέρι» στην επιχείρηση του Πήτσαμ. ΄Ετσι παντρεύε-ται κρυφά την Πόλυ, κόρη του Πήτσαμ.
Απόδοση - Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης, σκηνικά- κοστούμια: Δημήτρης Παπάζογλου, μου-σική διδασκαλία: Θοδωρής Οικονόμου. Πρωταγωνιστούν: Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάϊ-νας, Ρένια Λουϊζίδου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Βακούσης, Νάντια Κοντογεώργη κ.α
Τιμή Εισιτηρίου: 17 ευρώ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009 Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης (Μέμου)
ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΥΡΑΣ
Για 3η χρονιά γιορτάζουμε στην πλατεία Μέμου με μουσική, χορό και πολύ...μπύρα!!

Τη βραδιά πλαισιώνει μουσικά το συγκρότημα ΧΑΪΝΗΔΕΣ. Οι «Χαϊνηδες» ακροβατώντας στο λεπτό σκοινί του παρόντος, παντρεύουν φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιθέσεις. Ένα παιχνίδι ρυθμών και ηχοχρωμάτων από τους: Δημήτρη Αποστολάκη (λύρα, τραγούδι), Δημήτρη Ζαχαριου-δάκη (κιθάρα, τραγούδι), Μαρία Κώτη (τραγούδι) Μιχάλη Νικόπουλο (μαντολίνο, λαούτο, μπου-ζούκι, τραγούδι), Αντώνη Σκαμνάκη (κόντραμπάσο), Αλέξη Νόνη (καχόν, μπεντίρ, νταούλι, νταρ-μπούκα, talking drum, ντέφι κα), Δημήτρη Μπρέντα (καβάλι, γκάοντα, φλογέρα), Τάκη Κανέλλο (ντραμς).

ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΥΡΑΣ
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης (Μέμου)
Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά με τραγούδια από την ελληνική και διεθνή ροκ μουσική σκηνή ο Κωνσταντίνος Μάτσικας. Μαζί του δύο εξαιρετικές γυναικείες φωνές η Αντιγόνη Γαρυφά-λου και η Δήμητρα Καλογερά. Συμμετέχουν: Στέλλα Βαρβέρη - φλάουτο Ειρήνη Μουσάδη – πλήκτρα, Διονύσης Χριστοδουλάτος – κιθάρες, Πέτρος Βασιλειάδης – μπάσο, Χριστόφορός Πι-τσιδήμος – τύμπανα.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΥΡΑΣ
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης (Μέμου)
Μια μεγάλη λαϊκή συναυλία, όπου θα ακουστούν τα τραγούδια όλων των μεγάλων δημιουργών, από το Μάρκο Βαμβακάρη ως το Γιώργο Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου. Τραγουδούν: Σοφία Εμφιετζή, Κώστας Μάντζιος. Μουσική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Αλέξης Βάκης.


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
Μουσική Πολυχρωμία από τα χορωδιακά σχήματα του Δήμου Κορυδαλλού
Συμμετέχουν: Η μικτή τετράφωνη Χορωδία ενηλίκων του Δ. Κορυδαλλού. Η χορωδία των ΕΔΑΠΕ. Η παιδική χορωδία του Δήμου Κορυδαλλού. Διευθύνει η Έλενα Κασάροβα
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Προαγωγή από την κόλαση” του Διονύση Μάτσικα, Θεατρική Ομάδα Αγίας Παρα-σκευής
Πρωταγωνιστής, ο «από την κόλαση ερχόμενος αντιπρόσωπος», με αποστολή να μεταφέρει μέχρι τις πύλες άτομα. Αυτή την αποστολή έχει αναλάβει και τώρα για να «μεταφέρει» ένα συγκεκριμέ-νο άτομο. Μόνο που απαγορεύεται να τον πεθάνει ο ίδιος. Πρέπει να πεθάνει απλώς. Έτσι, εξε-λίσσονται κωμικοτραγικές σκηνές με τα υπόλοιπα ΤΕΣΣΕΡΑ πρόσωπα του έργου δύο αγόρια και δύο κορίτσια, φοιτητές.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεγαϊτης, κατασκευή σκηνικών: Θεόδωρος Ζαρουλέας, σκηνικά-Κοστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος. Μουσική επιμέλεια: όλη η ομάδα. Παίζουν: Γιώργος Κρασαδάκης, Σερα-φείμ Ξερακιάς, Γιώργος Ρηγόπουλος, Ασημίνα Πολιτοπούλου, Νικολέττα Φουρλή.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“6 πρόσωπα ζητούν συγγραφέα” του Λουίτζι Πιραντέλλο, Θεατρ. Ομάδα Δήμου Κορυ-δαλλού
Στο χώρο ενός θεάτρου, στη διάρκεια μιας πρωινής δοκιμής εισβάλουν σαν από μηχανής» έξι πρόσωπα, ζητώντας ένα συγγραφέα για να ολοκληρώσει την ιστορία τους, που την άφησε ατελεί-ωτη ο δημιουργός που τα εμπνεύστηκε. Αυτά τα φανταστικά «ΕΞΙ ΠΡΟΣΩΠΑ» με την παρέμβα-σή τους, ανατρέπουν τη λογική τομή της πραγματικότητας, αλλάζουν τη ροή της και σε μια στιγμή εξαφανίζονται, αφού έχουν αποκαλύψει μερικές πτυχές από το φρικτό δράμα τους, για να μείνει στο θεατή μαζί με την εντύπωση της σύγχυσης ονείρου και αλήθειας η πικρή γεύση της τραγικής μοναξιάς του ανθρώπου-δεν το καταλαβαίνει κανείς, ούτε ο ίδιος τον εαυτό του…
Μετάφραση: Αλέξης Σολωμός, σκηνοθεσία: Τάκης Λιατζιβίρης, μουσική επιμέλεια: Βάγια Χατζη-πολύδη, σκηνικά - κοστούμια: Δήμητρα Παπαδημητρίου, χορογραφία - κινησιολογία: Χρυσηϊς Λιατζιβίρη. Παίζουν: Β. Χατζηπολύζη, Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Σταμέλου, Αν. Παπαδάκη, Δ. Λαζό-πουλος, Α. Γιαλανίδη, Δ. Παπαδημητρίου, Ε. Οικονόμου, Α. Σαρούκου, Μ. Οικονόμου, Μ. Πετρί-δου, Κ. Καραγιάννης, Θ. Σακκαλής, Δ. Συρίγου, Β. Ακαρέπη, Ζ. Μαρκαντωνάκη, Μ. Μπάρλα, Α. Φλιμέγκα, Ε. Σαπουνάκη. Κ. Πάτσια, Κ. Μαρκεζίνη. Στ. Μποτονάκης. Κ. Χαμαράκης, Αρ. Παντε-λή, Ε. Μανθά, Ν. Ζεϊμπέκογλου, Γ. Δονούκη.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
“Φύσηξε ο Ζέφυρος...τραγούδια”
Μια μουσική ‘’γέφυρα’’ από τη Σικελία, τη Σαρδηνία και τα Ελληνόφωνα χωριά του Ιταλικού Νό-του μέχρι την Ελλάδα της ποιήσεως και της μουσικής που φωτίζεται από τις μνήμες και τις κοινές καταβολές της άλλοτε Μεγάλης Ελλάδας με την Ελλάδα. Ο ελληνικός αποικισμός της Νότιας Ιτα-λίας, της Σικελίας και της Σαρδηνίας (Μεγάλης Ελλάδος) άρχισε από τα προιστορικά χρόνια και συνεχίσθηκε μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Η μουσική αναπτύχθηκε αδιάκοπα, τόσο κατά την Αρχαιό-τητα όσο και στην Βυζαντινή περίοδο, αφού ο Ιταλικός Νότος αποτελούσε ως το 1000 μ.χ τμήμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η λαϊκή μουσική δέχθηκε μεν την επίδραση των Ιταλών, διατή-ρησε όμως κυρίως στις “Ελληνικές” περιοχές της Απουλίας και της Καλαβρίας πολλά Αρχαιοελλη-νικά στοιχεία.
Συμμετέχουν: η Mezzo Soprano Ελπίδα Αμίτση, οι ηθοποιοί Μιχάλης Ζωγραφίδης, Έφη Νιχωρίτη και η Χορωδία του Ωδείου ‘’Έντεχνον’’. Παίζουν: Έφη Πλιάκου (πιάνο), Σταυρούλα Μέντη (βιολί), Σωκράτης Κάνα (βιολοντσέλλο), Δημήτρης Κοτσίρης (κρούστα-ρυθμική κιθάρα), Δημήτρης Παριανός (κιθάρα). Σκηνοθετική επιμέλεια: Μιχάλης Ζωγραφίδης. Ενορχήστρωση-Διεύθυνση Χορωδίας, Ορχήστρας: Δημήτρης Παριανός.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


Παρ.-Σαβ.-Κυρ. 25-26-27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοτικό Αμφ. “Θανάσης Βέγγος”

3ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων Δήμου Κορυδαλλού
Μία πόλη
ένας κόσμος
σε κίνηση

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στον κόσμο της διαφορετικότητας και της πο-λιτισμικής συνύπαρξης. Θέατρο, χορός, μουσική, φωτογραφία, κινηματογράφος.
• Cladestinos sound system
• Mc Yinka + Urbanix
• Imam Baildi
• Al Mahaba
• Αμπτζετ Χαν και το συγκρότημά του (Πακιστάν)
• Μουσικοχορευτικό συγκρότημα Πολιτιστικού Συλλόγου Ντοέλ ( Μπαγκλαντές)
• Ντάσο Κούρτη και το συγκρότημά του
• Κινηματογραφική ταινία “Το βουνό μπροστά” α΄ προβολή
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ντούρος (Φεστιβάλ Θεσ/νικης 2008)

--------------------------------------------------------------------------

Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων 9.00 μ.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΣ» Χειμμάρας και Πλαταιών.
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο- Ανοιχτό Γήπεδο: Σολωμού 2- 4.

Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4, τηλ. 210-4963914. Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Κουντουριώτου 25, τηλ. 210.49.52.857 και στο ειδικό κιόσκι στην Πλατεία Ελευθερίας καθημερινά 19.00- 22.30.