ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΑΙΤΕΙΑ- ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ,ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ...ΠΕΡΝΑΤΕ ΩΡΑΙΑ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΑΣ...


ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Απειλή για επιβάτες και ναυτεργάτες, η εφοπλιστική ασυδοσία
Με 48ωρη απεργία, που ξεκινά στις 23 Ιούλη, οι ναυτεργάτες της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα απαντούν στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους
Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα κρούουν, οι καθημερινές βλάβες στα επιβατηγά πλοία, συμβατικά και ταχύπλοα, της ακτοπλοΐας!
Από προχτές το βράδυ μέχρι χτες το απόγευμα είχαν βγει «εκτός» από βλάβες, τρία υδροπτέρυγα και ένα συμβατικό πλοίο.

Οι βλάβες ξαναφέρουν στην επιφάνεια τα «πάρε δώσε» με το εφοπλιστικό κεφάλαιο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και δείχνουν την κατάσταση που διαμορφώνει στην ακτοπλοΐα η ασυδοσία που εξασφαλίζει στους εφοπλιστές η πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αποτέλεσμα είναι η εξάντληση των πληρωμάτων των λιγοστών ακτοπλοϊκών πλοίων, μειωμένες οργανικές συνθέσεις, παραβίαση ακόμα και των ελάχιστων που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, νησιά που δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς.
Για τους λόγους αυτούς την Πέμπτη 23 Ιούλη «κατεβαίνουν» σε 48ωρη απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης, οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα.
Σε ό,τι αφορά τις βλάβες, χτες το πλοίο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» της HSW έμεινε ακινητοποιημένο στο λιμάνι του Πειραιά, αφήνοντας ανεκτέλεστο το δρομολόγιό του για Αίγινα, Μέθανα και Πόρο. Αιτία, σύμφωνα με το ΥΕΝ, είναι ότι «υπέστη απώλεια δεξιού τιμονιού», δηλαδή ... έχασε το πηδάλιό του!

Χτες το πρωί ,το υδροπτέρυγο «ΑΙΓΛΗ» παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ταξιδεύοντας από Ρόδο προς λιμάνι Μαρμαρίδος Τουρκίας με 118 επιβάτες.
Την ίδια ώρα στο υδροπτέρυγο «FLYING DOLPHIN 17», με 136 επιβάτες, χάλασε η δεξιά κύρια μηχανή του καθώς έπλεε από Πειραιά προς Πόρο. Τα δύο πλοία κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους με μειωμένη ταχύτητα και έχουν ακινητοποιηθεί.

Προχτές το βράδυ το υδροπτέρυγο «ΗΛΙΔΑ» «έμεινε» επίσης από δεξιά κύρια μηχανή εν πλω, από Κέρκυρα για Παξούς, με 24 επιβάτες.

Ναυτεργάτες ζουν με επαιτεία
Στο μεταξύ η εταιρεία «GA SHIPPING» του εφοπλιστή Αγούδημου, όπως καταγγέλλουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, έχει εγκαταλείψει απλήρωτους επί μήνες τους ναυτεργάτες του πλοίου «ΝΙΚΟΛΑΣ Α», στην Αίγυπτο - το πλοίο έχει κατασχεθεί από τις τοπικές αρχές - και ζουν από ελεημοσύνη!
Τα σωματεία απαιτούν την άμεση κυβερνητική παρέμβαση για τον επαναπατρισμό τους.

Τα σωματεία, με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών της Κέρκυρας, αλλά και συνολικά τις αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των ναυτεργατών, με ανακοίνωσή τους, καλούν τον κλάδο τους σε «συσπείρωση δυνάμεων, ενίσχυση της ταξικής πάλης, να δυναμώσουμε το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, κόντρα στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και την πολιτική ζωή, να διεκδικήσουμε με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις αιτήματα προς όφελος της λαϊκής οικογένειας».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
---------------------------------------------------------
ΝΙΚΟΛΑΣ Α , ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ .
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΑΙΤΕΙΑ... ....
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΟ...ΚΛΕΙΣΑΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ , ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ, ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ Α , ΤΟΥ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ...

π. χρ.