ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Το «Αδαμάντιος Κοραής» από τη Δευτέρα στη Σαμοθράκη!

Το «Αδαμάντιος Κοραής» από τη Δευτέρα στη Σαμοθράκη

Το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής»
EUROKINISSI / ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ~ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Το επιβατηγό –οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» της εταιρείας «Ανώνυμος Ναυτιλιακή Μεταφορική Εταιρεία Ζακύνθου Α.Ε.» (Zante Ferries) θα εξυπηρετεί από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου την άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. 

Την απόφαση αυτή έλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα το αίτημα του δεύτερου ενδιαφερόμενου πλοιοκτήτη Φ. Μανούση.
Η σύμβαση ανάθεσης στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», εδώ:
«Αδαμάντιος Κοραής», σύμβαση ανάθεσης της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη
Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα το υπουργείο Ναυτιλίας απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άγονη επιδοτούμενη γραμμή. Ενδιαφέρον έδειξαν η «Ανώνυμος Ναυτιλιακή Μεταφορική Εταιρεία Ζακύνθου Α.Ε» (Zante Ferries) με το «Αδαμάντιος Κοραής» και ο Φ. Μανούσης με τα πλοία «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» και «ΣΑΟΣ ΙΙ» με δυο άλλες εταιρείες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός κατέληξε σε αυτή την απόφαση καθώς οι φάκελοι που κατέθεσε ο κ. Μανούσης παρουσίαζαν ελλείψεις.
Θυμίζουμε ότι τα πλοία «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» και «ΣΑΟΣ ΙΙ» που τον Αύγουστο παρουσίασαν βλάβη προκαλώντας το γνωστό κομφούζιο στη Σαμοθράκη, ανήκαν στην εταιρεία «Άγιος Ευστάθιος Ναυτική Εταιρεία» του πλοιοκτήτη Φ. Μανούση, στην οποία είχε ανατεθεί η εκτέλεση της επιδοτούμενης γραμμής με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που είχε υπογράψει η ανάδοχος εταιρεία το 2009 και έληγε στις 31/10/2019. 
Μετά απ' όσα μεσολάβησαν τον Αύγουστο ο υπουργός Ναυτιλίας κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία και για το λόγο αυτό ο κ. Μανούσης εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος για την τωρινή σύμβαση με άλλες εταιρείες αλλά με τα ίδια πλοία στα οποία, όπως υποστηρίζει ο πλοιοκτήτης, οι βλάβες έχουν πλέον αποκατασταθεί.