ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Στο Λιμάνι του Ηρακλείου ο Γιάννης Πλακιωτάκης - Συζήτηση για προσωπικό, μέσα, κτιριακό!

https://www.cretalive.gr. Αναδημοσίευση





Κρήτη | 24.08.19 

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του Υπουργού στα λιμάνια της χώρας
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Κρήτης επισκέφθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του κ. Υπουργού
στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Στο Λιμάνι του Ηρακλείου ο Γιάννης Πλακιωτάκης - Συζήτηση για προσωπικό, μέσα, κτιριακό
Ο Υπουργός συζήτησε για τις ανάγκες του Λιμενικού σε προσωπικό και επιχειρησιακα μέσα, σε σύσκεψη με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου, Ευθ.Δουβή, τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα Ηράκλειου, Γιώργο Σφακιανακη.
Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το κτιριακό ζήτημα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γ.Ματαλλιωτάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, Β.Καρκανάκης, καθώς και ο Μηνάς Καπετανάκης, το όνομα του οποίου "ακούγεται" έντονα για το "τιμόνι" του ΟΛΗ.
"Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, θέλοντας με τη σημερινή μου επίσκεψη να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος που καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα μας, συμβάλλουν αποφασιστικά στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση των εθνικών και κυριαρχικων δικαιωμάτων της πατρίδας μας", ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Πλακιωτακη, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις" "άμεσες προτεραιότητες" του Υπουργείου Ναυτιλίας. Αυτές θα είναι "πρώτα και πάνω από όλα", η 'ενίσχυση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος" - ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπουργός.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ξεχωριζοντας το κτιριακο που είναι "ένα μείζον πρόβλημα στην περιοχή", για αυτό και "πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση". 
Μίλησε ακόμα για ενίσχυση με επιχειρησιακα μέσα "τόσο του Λιμεναρχείου, όσο βεβαίως και του κλιμακίου των ειδικών αποστολών".
Ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης δήλωσε: "Κάναμε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τον κ. Υπουργό για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Ένα από τα βασικά μας αιτήματα είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων, κατά 10 με 15 άτομα. Συζητήσαμε επίσης για την δυνατότητα επανίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού στο Καστρί Βιάννου ή σε ένα λιμενικό φυλάκιο στην ευρύτερη περιοχή εκεί. Προτείναμε ακόμα στον κ. Υπουργό το επάγγελμα μας να αγνωριστει ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό".
Ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθ.Δουβής ανέφερε: "Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχθημαμε σήμερα τον Υπουργό. Η λιμενικη αρχή εφέτος κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυση της και συμπορευεται με το Λιμενικό Σώμα όλα αυτά τα χρόνια, γράφοντας την ιστορία με χρυσή μελάνη. Θέσαμε στον Υπουργό το κτιριακο πρόβλημα, που απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια την Υπηρεσία. Προτάθηκαν κάποιες λύσεις και πιστεύουμε ότι θα έρθουν σε ένα στάδιο ωρίμανσης για να υλοποιηθούν τα σχέδια μεταστεγασης της Υπηρεσίας σε έναν καλύτερο χώρο".