ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ερώτηση Φίλιππου Φόρτωμα για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια!

Τελευταία Ενημέρωση: 23.08.2019, 13:29    https://www.cycladesvoice.gr.  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 


Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, με θέμα τα ακτοπλοϊκά ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Η ερώτηση υποβλήθηκε με αφορμή το έκτακτο πρόβλημα το οποίο προέκυψε στην εξυπηρέτηση της γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης και προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα, προγραμματίζεται η προσωρινή αποδρομολόγηση του πλοίου "Άρτεμις" από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Φίλιππος Φόρτωμας
Όπως ανέφερε ο κ. Φόρτωμας, η περικοπή δρομολογίων στον τουριστικότερο νομό της 
χώρας, τις Κυκλάδες κι ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες. 
Επιπλέον, περιορίζεται η διασύνδεση των νησιών με την πρωτεύουσα του νομού, την Σύρο, ενώ σχεδόν αποκόπτεται η σύνδεση της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιωτικού μας συμπλέγματος με τις Δυτικές Κυκλάδες. 

Κατόπιν αυτών, ο κ. Φόρτωμας, μέσω του ερωτήματος που κατέθεσε, ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη ενημέρωση ως προς τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, χωρίς να περικοπούν δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής γραμμής. 

*Δείτε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή