ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Συνάντηση με υπουργό Ναυτιλίας κ.Ιω.Πλακιωτάκη!


www.neaplefsi.gr.   Αναδημοσίευση

20/7/2019
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 18/7/2019.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, υποβάλαμε το Διεκδικητικό Πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας και εκθέσαμε τις διεκδικήσεις, που σχετίζονται με θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Από την πλευρά μας τονίσθηκε ότι θα πρέπει οι υπό προώθηση νομοθετικές ρυθμίσεις να ολοκληρωθούν και συγκεκριμένα, που αφορούν:
  1. Εκσυγχρονισμό βαθμολογίου προερχομένων από Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.
  2. Συμπλήρωση-βελτίωση των άρθρων 26 & 30 του ν. 4504/17 για τις μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  3. Συμπλήρωση του άρθρου 69 του ν.4504/2017 «Παροχή Υπηρεσιών Υγείας από ΕΟΠΥΥ».
  4. Υπαγωγή στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εκτελούν υπηρεσία σε μάχιμες μονάδες στις διατάξεις του άρθρου 40, 41 & 43 του Π.Δ. 169/2007.
  5. Τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρ. 8 του Π.Δ. 81/2012 (Μέγιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό).
Επίσης ζητήσαμε τη συνέχιση των συμβουλίων μεταθέσεων-τοποθετήσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και την ολοκλήρωσή τους μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Τονίσαμε δε 
ότι οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει υπερβολικά και κανείς δε θέλει να ξαναβιώσει καταστάσεις προηγούμενων ετών, κατά τις οποίες τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κλήθηκαν να εκτελέσουν μεταθέσεις, που θα έπρεπε να ολοκληρωθούν πολλούς μήνες πριν.
Από τον κ. υπουργό ζητήσαμε την παρέμβασή του για την επίλυση του ζητήματος, της απόρριψης εγγραφής των τέκνων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την εγγραφή τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Επίσης τέθηκε το ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΜΥΑ/ΛΣ λόγω της αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού τονίζοντας ότι η εμπλοκή της ΜΥΑ/ΛΣ σε σύνθετες επιχειρήσεις επιβάλει την εξασφάλιση σύγχρονων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα επαυξήσουν και θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Μονάδας. Στόχος θα πρέπει να είναι η στρατηγική αναβάθμιση της 
ΜΥΑ/ΛΣ με διατήρηση της δυνατότητας της άμεσης ανταπόκρισης.
Ο κ. υπουργός από την πλευρά του, αφού εξήρε την προσφορά των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μας δήλωσε ότι στόχος του είναι η αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και τα αιτήματά μας θα μελετηθούν με σκοπό την ικανοποίησή τους.
Ο κ. υπουργός ήταν ενήμερος των περισσοτέρων ζητημάτων, τα οποία είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε, ενώ σε επόμενες συναντήσεις θα ενημερωθούμε για τις πρωτοβουλίες του επί αυτών.