ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019


Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 09:43

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜ

Πειραιάς, 19-07-2019
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/149/2018

Σας ενημερώνουμε ότι χθες 18-07-2019 πραγματοποιήσαμε την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Στον κ. Υπουργό ευχηθήκαμε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε, τονίζοντας ότι είμαστε βέβαιοι ότι το ήθος, η πείρα, η μακρόχρονη συμβολή του στη χώρα αλλά και η έως τώρα στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, αποτελούν εχέγγυα για την ορθή και συνετή διοίκηση και λειτουργία του ΥΝΑΝΠ  και του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και την επιστροφή στην "κανονικότητα", αλλά και τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ενίσχυσης και της επιτυχούς δράσης ενός σύγχρονου Σώματος Ασφαλείας στη θάλασσα και στα λιμάνια και ενός δυναμικού μηχανισμού της εθνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Στη συνάντηση, η οποία, όπως αναμενόταν, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, υποβάλαμε στον κ. Υπουργό σχετικό Υπόμνημα με θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς ΛΣ και τον Οργανισμό που υπηρετούμε, για τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ενήμερος καθώς έχει διατελέσει Τομεάρχης Ναυτιλίας, και τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά σε επόμενες συναντήσεις.

Ο κ. Υπουργός, τόνισε ότι παραμένει στην διάθεσή μας και ανοιχτός σε προτάσεις που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό του Σώματος, στην βελτίωση της υπηρεσιακής καθημερινότητας των στελεχών, στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού που υπηρετούμε και στην αναβάθμιση της ναυτιλίας.

Για άλλη μια φορά εξήρε την προσφορά και το έργο του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών του, που εργάζονται καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες και τοποθετήθηκε στην κατεύθυνση της άμεσης αντιμετώπισης των θεμάτων που του ετέθησαν. 

Από την πλευρά μας, και αφού αναφερθήκαμε στην αδιαλλαξία της προηγούμενης Κυβέρνησης ακόμα και σε κρίσιμα ζητήματα που θέταμε, στην προσπάθεια αποκλεισμού της ΠΕΑΛΣ, ως θεσμικού φορέα των Αξιωματικών και στην προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων άνευ προηγούμενης διαβούλευσης, τονίσαμε ότι σχεδόν το σύνολο των νομοθετικών ρυθμίσεων της προηγούμενης τετραετίας απαιτεί διορθωτικών παρεμβάσεων, τροποποιήσεων ακόμα και κατάργησης κάποιων εξ αυτών.

Επισημάναμε, επίσης, ότι θα επικροτήσουμε και θα στηρίξουμε όλες τις ενέργειές του για την επίτευξη του κοινού μας στόχου που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος και το συμφέρον των στελεχών και του οργανισμού που υπηρετούμε, επ’ ωφελεία του πολίτη και της Χώρας μας.

Σε ότι αφορά την απόφαση να μην υφίσταται Υφυπουργός αλλά και την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής εκφράσαμε την ικανοποίησή μας διότι διαπίστωσή μας από την εμπειρία των προηγούμενων τεσσάρων ετών είναι ότι η διάσπαση αρμοδιοτήτων και η πολυπλοκότητα που προκλήθηκε περισσότερα προβλήματα δημιούργησαν παρά έλυσαν.

Παράλληλα, μας ικανοποίησε ιδιαίτερα η διαπίστωση ότι υπάρχει κοινή προσέγγιση τόσο ως προς το Διεκδικητικό μας Πλαίσιο από την πλευρά του κ. Υπουργού, όσο και ως τις πρώτες πρωτοβουλίες και στόχους του από την πλευρά της ΠΕΑΛΣ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Πασσάκος Σπυρίδων απένειμε στον κ. Υπουργό τον θυρεό της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και συμβολικό αναμνηστικό δώρο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παπαδάκης Ιωάννης το βιβλίο της ΠΕΑΛΣ "Στην ίδια ρότα Υπουργείο Ναυτιλίας, Λιμενικό Σώμα, ΠΕΑΛΣ".

Για το Δ.Σ.
          Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ       Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ







(ΠΕΑΛΣ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ
τηλ & φαξ : 2104172965 - 2131371257 - 2131371305
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ  ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ
(6907019599) - p.peals.elakt@gmail.com