ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΔΤ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - Φλερτ συγκυβέρνησης από τα παλιά και «απειλές» Μητσοτάκη για τρίτες εκλογές!

Ο Κ. Μητσοτάκης «απειλεί» με τρίτες εκλογές στις 15 Αυγούστου, σε περίπτωση που δεν διασφαλιστεί η αυτοδυναμία της Ν.Δ.. Μάλιστα, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως φόβητρο την "απλή αναλογική" του ΣΥΡΙΖΑ (που δεν ειναι ούτε απλή, ούτε αναλογική, αφού διατηρεί το αντιδημοκρατικό όριο του 3%). Επιδιώκει, έτσι, να παίξει το χαρτί της «ακυβερνησίας» προκειμένου να κατακτήσει την κυβερνητική θέση και την αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιούλη για να εφαρμόσει το θατσερικό πρόγραμμα της ΝΔ.


Την ίδια στιγμή, η Πρόεδρος αλλά και στελέχη του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν έτοιμοι για συνεργασία με τη ΝΔ κλείνοντας το μάτι στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, σε περίπτωση μη επίτευξης της αυτοδυναμίας από τη ΝΔ.

Το φλερτ ΝΔ - ΚΙΝΑΛ επαναφέρει στη μνήμη μας τις αντιδραστικές και αυταρχικές συγκυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που, απέναντι στην πλατιά αντίσταση του αγωνιζόμενου λαού, επέβαλαν και εφάρμοσαν τα εφιαλτικά μνημόνια.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα και δη στο όνομα της «αριστεράς», επιχειρεί να στήσει ένα νέο δικομματισμό πλασαριζόμενος ως δήθεν προοδευτική λύση.

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Δεν υπάρχει «μικρότερο κακό» ανάμεσα στα κόμματα των μνημονίων και της λιτότητας ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ που τσάκισαν τα δικαιώματά μας. Όσοι κατέστρεψαν τις ζωές μας δεν πρέπει να αναστηλωθούν ή επιβραβευθούν με την ψήφο μας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σχέδια για όξυνση του αυταρχισμού και των αντιλαϊκών μέτρων μόνο με τους αγώνες τους.

Χρειάζεται να στηριχθεί η ριζοσπαστική, ενωτική και μαχητική αριστερά που είναι η μόνη που θα στηρίξει την πάλη του λαού για δικαιώματα. Να στηριχθεί η Λαϊκή Ενότητα για το αύριο των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,
26/06/2019