ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η άνευ μελέτης και διορθωτικών παρεμβάσεων αλλαγή του βαθμολογίου θα μας βρει απέναντι.....




Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/E/81/19


ΠΡΟΣ:

- Υπουργό Ναυτιλίας και 

Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Κουβέλη Φώτη
- Υφυπουργό ΥΝΑΝΠ
κ. Σαντορινιό Νεκτάριο
- Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ
κ. Τεμπονέρα Διονύση
ΚΟΙΝ:
- Τομεάρχες Ναυτιλίας Σ. Α ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - ΚΚΕ
- Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτη
- Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο
- Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ Αργυρίου Ιωάννη
- ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΚΔ
- ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΠ
- Μελη ΠΕΑΛΣ
- ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ


Με αφορμή την, για άλλη μια φορά, διαφαινόμενη μεταρρύθμιση του βαθμολογίου, 
θεωρούμε υποχρέωσή μας  να τονίσουμε ότι η χορήγηση βαθμών, κυρίως ως αντιστάθμισμα της πρόσφατης κατάργησης  των μισθολογικών προαγωγών, σε ένα ένστολο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα, όπου πρώτα πρέπει να κυριαρχούν οι αξίες, οι αρχές και η τιμή σε κάθε βαθμό και όχι ο οικονομικός παράγοντας, σε συνδυασμό με τη μη ύπαρξη ενός αντικειμενικού πλαισίου μεταθέσεων, τη μη αύξηση των οργανικών θέσεων και ανακατανομή αυτών κατά θέσεις και βαθμό, τη μη ύπαρξη ενός δίκαιου και σύγχρονου πλαισίου κρίσεων, των προαγωγών ανεξαρτήτως των κενών οργανικών θέσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες Αξιωματικών, δημιουργεί μια άνευ επιχειρησιακού – υπηρεσιακού ουσιαστικού αντικρίσματος επετηρίδα, «καταλύει» την ιεραρχία, διχάζει, αδικεί και εμποδίζει την απρόσκοπτη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση μεταξύ όλων των στελεχών του ΛΣ.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός αποτελεί το ότι η ανεξέλεγκτη χορήγηση βαθμών σε ένα ένστολο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα όπως το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., είναι αποτέλεσμα μικροπολιτικών συμφερόντων αλλά και υιοθέτησης προτάσεων των  διαχρονικών «εισηγητών» του ΛΣ, που συνήθως, για μικροσυνδικαλιστικά  συμφέροντα, άλλοτε προτείνουν για να διατηρήσουν και να δικαιολογήσουν τη θέση που κατέχουν και άλλοτε εκμεταλλεύονται την καλύτερη συγκυρία Πολιτικών και Στρατιωτικών Ηγεσιών προκειμένου να πείσουν και να «περάσουν» τις σχετικές, ασύμβατες και απαράδεκτες για τη δομή του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. «μελέτες» των και μεταρρυθμίσεων, επιφέροντας επί της ουσίας μόνο επαγγελματική και κοινωνική υποβάθμιση όλων μας αλλά και του ΛΣ.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός αποτελεί και ότι τα προαναφερόμενα, σε συνδυασμό με την απαγόρευση στο δικαίωμα εργασίας μετά την αποστρατεία μας, τη μη ύπαρξη παράλληλης επετηρίδας και για τους συμπληρωμένους ασφαλιστικά, τη μη ύπαρξη ενός δίκαιου και σύγχρονου πλαισίου κρίσεων και το γκρέμισμα του «ναού» μας, δηλαδή της ακαδημαϊκής μας εκπαίδευσης σε ΤΕΙ, ΑΕΙ, πολυτεχνικές σχολές και ΑΕΝ και της κατόπιν φοίτησής  μας στη σχολή Λ/Φ και ΣΝΔ, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας μας, την  περηφάνια μας και το διαχρονικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και τον επαγγελματισμό μας, τη 2ετη καθυστέρηση εισαγωγής νέων Σημαιοφόρων ΛΣ και Λ/Φ, την 4ετη και 2ετη αντίστοιχα εκπαίδευσή τους και την ονομασία νέων Σημαιοφόρων ΛΣ, μετά από σχεδόν 5 έτη από σήμερα και μετά από 2 έτη νέων Λιμενοφυλάκων, οδηγούν στην ισοπέδωση του αξιώματος μας, του βαθμού που φέρουμε και  της ιεραρχία στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και εν τέλει στην υποβάθμιση του ΛΣ.

Ως ΠΕΑΛΣ, κατόπιν των ανωτέρω κι έχοντας μέχρι σήμερα δικαιωθεί - επιβεβαιωθεί για όλες μας τις προτάσεις – διαφωνίες, κι έχοντας την ευθύνη της εκπροσώπησης των Αξιωματικών ΛΣ και των υφισταμένων μας ως Αξιωματικοί, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία και προτείνουμε: 

• Την επαναφορά των μισθολογικών προαγωγών ώστε να αποτραπούν οι βαθμολογικές απαιτήσεις και η χορήγηση βαθμών, ως αντιστάθμισμα.
• Την τροποποίηση της ιεραρχικής σχέσης των Αξιωματικών ΛΣ προέλευσης ΣΝΔ με τους υπολοίπους Αξιωματικούς ώστε, στον αυτό βαθμό, οι Αξιωματικοί προέλευσης ΣΝΔ να έχουν την ιεραρχική σχέση του αρχαιοτέρου των ομοιοβάθμων Αξιωματικών. 
• Την προώθηση οριζόντιας διάταξης σύμφωνα με την οποία οι Αξιωματικοί προέλευσης ΣΝΔ, οι οποίοι λόγω μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων δεν προάγονται στον επόμενο βαθμό, θα επανέρχονται άμα τη προαγωγή τους στην σειρά της επετηρίδας τους.
• Την ανακατανομή των θέσεων – θέσεων ευθύνης ώστε ο μεγάλος αριθμός Αξιωματικών που θα προκύψει από το νέο προτεινόμενο βαθμολόγιο να έχει πραγματικό αντίκρυσμα, τόσο σε ότι αφορά τον βαθμό που ο καθείς θα φέρει όσο και για την υπηρεσία.
• Την δημιουργία παράλληλης επετηρίδας και για τους ασφαλιστικά συμπληρωμένους Αξιωματικούς ΛΣ.
• Την ενεργοποίηση Ανωτάτου Συμβουλίου Προσφυγών κατά τοποθετήσεων - μεταθέσεων των Αξιωματικών όλων των βαθμίδων - προελεύσεων σε θέσεις ευθύνης. 
• Την άμεση προώθηση του σχετικού π.δ. περί τοποθετήσεων – μεταθέσεων – αποσπάσεων του προσωπικού ΛΣ.
• Την κατάργηση σχολείου Υπαξιωματικών εφόσον θεσπιστεί νέο βαθμολόγιο.

Παραμένουμε στη διάθεση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας προκειμένου επιχειρηματολογήσουμε – τοποθετηθούμε αναλυτικά επί των ανωτέρω και για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση


Για το Δ.Σ.

          O Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας


Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ           Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ