ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Νίκος Μπελαβίλας: Θα είμαι στο δεύτερο γύρο και μετά τον δεύτερο γύρο δεν θα είναι ο Μώραλης δήμαρχος!

Φωτογραφία αρχείου

Στο ραδιόφωνο News 24/7 88,6 και την εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» με τον Βασίλη Σκουρή μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας.


Μολονότι η συνέντευξη ήταν με αφορμή την υποψηφιότητα του, ο Νίκος Μπελαβίλας απάντησε και στα όσα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε την Τετάρτη για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»σημείωσε πως «ο κύριος Μητσοτάκης είναι ανενημέρωτος» εξηγώντας πως «το σχέδιο για τη συνέργεια και τη συλλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου με την Αρχιτεκτονική Σχολή, την Καλών Τεχνών και το συγκρότημα του Πολυτεχνείου, δουλεύεται εδώ και τρία χρόνια. Υπάρχει κοινή επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μεταφορών, της Ανάπλασης της Αθήνας και των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που προωθούν αυτό το σχέδιο. Συναρτάται δε με τον σταθμό μετρό Εξαρχείων και υπάρχει πρόταση στον κ. Σπίρτζη να κατέβει ο σταθμός στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας. Προτείναμε σταθμό Μουσείο, όπως έχει το Λονδίνο και το Παρίσι. Που θα εξυπηρετεί και το μεγάλο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Είχα ενημερώσει σχετικά και τον κ. Μπακογιάννη στο κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων που έγινε με τους υποψηφίους δημάρχους της Αθήνας».
«Φαντάζομαι πως ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα χωρίς άλλες επεκτάσεις» συμπλήρωσε ενώ εξήγησε πως το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να φύγει. «Όταν αδειάζουμε κτίρια στην πόλη, δημιουργούνται γύρω τους μεγάλα κενά. Αυτά τα κενά είναι ο λόγος που προχωρά η πόλη σε παρακμή. Η Αρχιτεκτονική Σχολή δεν θα φύγει. Η ιδέα είναι να εμπλουτιστούν οι χρήσεις της με πιθανά συνεδριακά κέντρα, ξενώνες για επισκέπτες καθηγητές όπως συμβαίνει αλλού. Αυτά είναι θέματα όμως του Μετσοβίου. Είναι αυτοδιοίκητο το Μετσόβιο. Σε όλα αυτά περιλαμβάνεται και η αναμόρφωση του πεζοδρόμου της οδού Τοσίτσα»σημείωσε.

Ερωτώμενος για την παρέμβαση και συμβολή του Πανεπιστημίου Πειραιάστην πόλη απάντησε πως δεν υπάρχει παρά τις προσπάθειες. «Εκτιμώ πως πρέπει να βρούμε τρόπο να συμβάλλει στον τομέα του. Θα μπορούσε να παίξει στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη του λιμανιού, στην γαλάζια οικονομία» σημείωσε.
«Δεν είναι επιτυχημένη καμία δημοτική αρχή τα τελευταία 20 χρόνια»απάντησε ερωτώμενος για την απερχόμενη διοίκηση εξηγώντας πως οι υποψηφιότητες ήταν αστέρων και όχι ανθρώπων που γνώριζαν πως να σχεδιάσουν την πόλη.

Όπως είπε το λιμάνι φέρνει πλούτο που μοιράζεται σε λίγους ενώ θα έπρεπε να διασπαρεί στην πόλη με ορθολογικό τρόπο και πραγματική παραγωγή υπηρεσιών. «Ανάπτυξη μιας οικονομίας που θα λειτουργήσει δίπλα στο λιμάνι και όχι μια περίκλειστη οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.

Θύμισε πως ο Πειραιάς δημιουργήθηκε από την Αθήνα και συνδέθηκαν οι δύο πόλεις με τα αρχαία τείχη. «Αυτή η σύνδεση διερράγη τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και της ανικανότητας των δημοτικών αρχών. Η Αθήνα συνέχισε να αναπτύσσεται όσο ο Πειραιά παρήκμαζε και μετατρεπόταν σε μια επαρχιακή πόλη δίπλα σε ένα μεγάλο λιμάνι» είπε τονίζοντας πως πρέπει να ανακτηθεί αυτή η σχέση. «Δίπλα στην ευημερία της Αθήνας είναι και η ευημερία του Πειραιά. Τον θεσμικό δεσμό αυτών των δύο πόλεων πρέπει να τον επαναφέρουμε σήμερα»συμπλήρωσε.
Στην ερώτηση για τα εγκαταλειμμένα κτίρια του Πειραιά αναφέρθηκε στην συμβολή του στο Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και πως αυτό συνέβαλε στην ανάπτυξη της πόλης του Λαυρίου: «250 στρέμματα με 41 ερείπια. Αυτό το πρότυπο μια χαρά μπορεί να εφαρμοστεί στον Πειραιά. Εν μέρει εφαρμόστηκε στα Λιπάσματα. Το πετύχαμε στο μεγάλο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην καρδιά των Καμινιών και της Παλαιάς Κοκκινιάς που εγκαινιάζουμε το Μουσείο την ερχόμενη Τρίτη».

Σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα θύμισε πως από την αρχή της υποψηφιότητας του μέχρι σήμερα κινείται ανοδικά και ότι «μέσα σε λίγους μήνες από το άγνωστος λένε ότι κινδυνεύω να μην μπω στο δεύτερο γύρο. Ποιες δημοσκοπήσεις;».  Για την υποψηφιότητα του Νίκου Βλαχάκου απάντησε πως «είναι καλός γιατρός, καθαρά χέρια, τον γνωρίζει όλη η πόλη αλλά έχουμε ένα πρόβλημα. Δεν ξέρει την πόλη. Την πατήσαμε ξανά με τον Χρήστο Αγραπίδη».
«Θα είμαι στο δεύτερο γύρο και μετά τον δεύτερο γύρο δεν θα είναι ο Μώραλης δήμαρχος» τόνισε.

Στις αναφορές πως για το κυκλοφοριακό στην πόλη ευθύνεται το τραμ απάντησε πως «η Ηρώων Πολυτεχνείου δεν έχει τραμ όπου καταγράφεται το χειρότερο μποτιλιάρισμα. Ούτε και η Ακτή Μιαούλη» και επέρριψε ευθύνες στην διο1ίκηση του δήμου που δεν παρεμβαίνει στο ζήτημα των διπλοπαρκαρισμένων.






Γραφείο Τύπου