ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

«16 Μάρτη 2019 Διεθνής μέρα των Προσφύγων, ενάντια στον ρατσισμό, τον νεοφασισμό, τον πόλεμο»!

ΠΕΝΕΝ
Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Βικτωρίας (2.00 μ.μ) και πορεία στην Βουλή και την Ε.Ε

Στις 16 Μάρτη 2019, στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, εργατικές - αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις κινητοποιούνται, κατεβαίνουν στον δρόμο του αγώνα διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην ρατσιστική και ξενοφοβική Ευρώπη φρούριο. 
Καταγγέλλουν την επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας η οποία αύξησε δραματικά τους πνιγμένους πρόσφυγες στην Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Είναι η ρατσιστική πολιτική του ακροδεξιού Ιταλού Σαλβίνι που πρόθυμα ακολουθούν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε,συνδράμοντας την Λιβυκή Ακτοφυλακή να καταδιώκει καρυδότσουφλα προσφύγων, να τους συλλαμβάνει, να τους φυλακίζει, να τους βασανίζει εκδιώκοντας ταυτόχρονα όλα τα διασωστικά σκάφη από την θαλάσσια περιοχή Λιβύης - Ιταλίας.

Στις 16 Μάρτη 2019 διαδηλώνουμε εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με ανοιχτές τις πόλεις και τα σχολεία για τα παιδιά και τις οικογένειές τους σε όλη την χώρα.
Παλεύουμε και διαδηλώνουμε να σταματήσει η αστυνομική βία, οι επιθέσεις εναντίον προσφύγων - μεταναστών.
Η διεθνής δράση της 16 Μάρτη είναι παράλληλα μια απάντηση του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος στην ακροδεξιά και την φασιστική απειλή.
Είναι η μαζική λαϊκή καταδίκη στην προσπάθεια ο νεοφασισμός, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία να αποκτήσουν λαϊκά ερείσματα, είναι η καταγγελία ενάντια στα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών.
Η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, της λιτότητας, των βάρβαρων περικοπών και μειώσεων μισθών και συντάξεων,  η μαζική ανεργία, οι πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου είναι βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών και νεοφασιστικών μορφωμάτων όπως επίσης και ο εγκλωβισμός και η περιθωριοποίηση των προσφύγων σε καταυλισμούς και στρατόπεδα.
Είναι η πολιτική της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει τους δολοφόνους της "Χρυσής Αυγής" 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με φαιδρά επιχειρήματα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους.
Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στα επεκτατικά και φιλοπόλεμα σχέδια του Αμερικανονατοϊκού Ιμπεριαλισμού στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα δυτικά Βαλκάνια.
Οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε με Ρωσία - Κίνα φέρνουν ακόμη πιο κοντά ένα θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη στην περιοχή και τους λαούς.
Αυτοί οι ανταγωνισμοί κρύβουν τους σχεδιασμούς αυτών των δυνάμεων για την επέκταση της δράσης των πολυεθνικών για τα γεωπολιτικά και στρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή.
Η πολιτική αυτή με την σειρά της τροφοδοτεί τους εξοπλισμούς και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας.
Απαιτούμε την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση των βάσεων και την αποχώρηση των ελλήνων στρατιωτικών από διάφορες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό.

Δίνουμε όλοι το παρόν μας στο συλλαλητήριο στις 16 Μάρτη 2019
στην πλατεία Βικτωρίας  (ώρα 2.00 μ.μ)

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ