ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Επιτυχία των συναδέλφων στο ΚΛ Ηγουμενίτσας!

www.neaplefsi.gr.    αναδημοσίευση

11/02/2019


Με μια συντονισμένη επιχείρηση από την ακτή και τη θάλασσα, άνδρες Π.Ο.ΔΙ.Ν-Κ.Ε.Α.-Ασφάλειας- Π.Λ.Σ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και με την συνδρομή του Ά Λ/Τ Συβότων ,είχε ως  αποτέλεσμα την σύλληψη 02 διακινητών και 35 λαθρομεταναστών και στην κατάσχεση 01 σκάφους και 01 Φ/Γ οχήματος.

Συγκεκριμένα την 07/02/19 εντοπίσηκε από στελέχη του Ά Λ/Τ Συβότων στο αλιευτικό καταφύγιο ΑΡΙΛΛΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ προσδεδεμένο ένα πολυεστερικό σκάφος με διακριτικά «FJORT» Σημαίας Ιταλίας άνευ άλλων στοιχείων ή επιβατών και άμεσα τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από άντρες ΚΛ Ηγουμενίτσας.
Την 08/02/19 και περί ώρα 05:00 έφτασε στο εν λόγω καταφύγιο το Φ/Γ με αριθμό κυκλοφορίας  Ρουμανίας το οποίο και αποβίβασε μεγάλο αριθμό ατόμων οι οποίοι στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στο ανωτέρω σκάφος το οποίο και αναχώρησε με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας.
Ακολούθως το ανωτέρω Φ/Γ αναχώρησε με κατεύθυνση προς Πρέβεζα το οποίο όμως τέθηκε σε παρακολούθηση από άντρες Κ.Ε.Α.

Περί ώρα 06:15 το Π.Λ.Σ. 610 εντόπισε και σταμάτησε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πέρδικας Θεσπρωτίας, το ανωτέρω σκάφος όπου άντρες Κ.Ε.Α. και των Πλωτών  πραγματοποιώντας ρεσάλτο διαπίστωσαν ,εκτός από την ύπαρξη του χειριστή του σκάφους,ότι  μετέφερε παράνομα 35 Ιρακινούς ( 21 άνδρες,06 γυναίκες και 08 παιδιά).
Ακολούθως την ίδια ως άνω ώρα άνδρες του Κ.Ε.Α. Ηγουμενίτσας ακινητοποίησαν ανωτέρω εμπλεκόμενο Φ/Γ και συνέλαβαν τον οδηγό του.
Όλοι οι ανωτέρω συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας το οποίο και διεξάγει την Προανάκριση για την υπόθεση.
Συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους Συναδέλφους (Κ.Ε.Α. – Π.Ο.ΔΙ.Ν. – Ασφάλεια – Πλωτα – Ά Λ/Τ Συβότων) για την άψογη συνεργασία και το θετικό αποτέλεσμα της επιχείρησης.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν.Γραμματέας
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος                                    ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ Ευθύμιος